Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanı Oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na Dr. Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının ardından daha önce bu görevde bulunan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu başkanlığına atandı. 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na Dr. Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının ardından daha önce bu görevde bulunan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu başkanlığına atandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na Dr. Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının ardından daha önce bu görevde bulunan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu başkanlığına atandı. 

 

NTV’den Orhan Oğuz’un haberine göre; Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına atandı. Şahap Kavcıoğlu'ndan boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına ise Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.