Say Kitap'tan Yeni Kitap! Paul Redding'ten Kıta İdealizmi!

Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabının konusu nedir? Son dönemde felsefe ve bilim konusunda yayınladığı kitaplarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabını piyasaya sürdüğünü açıkladı. Peki Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabının konusu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabının konusu nedir? Son dönemde felsefe ve bilim konusunda yayınladığı kitaplarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabını piyasaya sürdüğünü açıkladı. Son dönemde yayınladığı kitaplarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü yayın evi Say Yayınları, Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabını piyasaya sürdüğünü açıkladı. Peki Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabının konusu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

say kitap tan yeni kitap paul redding ten kita idealizmi

 

Paul Redding'ten Kıta İdealizmi kitabının konusu nedir?

 

On dokuzuncu yüzyıl Alman felsefesinin klasik anlatımları genellikle Kant’la başlar ve ondan sonraki filozofları Kant idealizmine verdikleri cevaplar ışığında değerlendirir. Kıta İdealizmi’nde Paul Redding, Alman İdealizminin öyküsünün Leibniz’le başladığını savunmaktadır. Redding, Leibniz’in Newton’la uzay, zaman ve Tanrı’nın doğası üzerine tartışmasını irdeleyerek başlar ve akabinde Leibniz’in kendine özgü idealizm karakterine Platoncu ve Aristotelesçi unsurları dahil etme biçimini vurgular. Redding, Leibniz’in uzay ve zaman görüşlerine ilişkin düşüncelerinin nihayetinde Kant’ın “transendental” idealizm düşüncesini nasıl şekillendirdiğini gösterir. Üstelik Redding, bir yanda Fichte, Schelling ve Hegel gibi Post-Kantçı idealistlerin, öte yandaysa Schopenhauer ve Nietzsche gibi metafiziksel kuşkucuları kapsayan her iki kanadın nihai olarak Leibniz’den türetilmiş bir idealizm biçimiyle boğuşmaya devam ettiklerini ileri sürer. Kıta İdealizmi, felsefe tarihinin en önemli felsefi hareketlerinden birinin yeni bir anlatımını sunmanın yanında, Kıta ve Avrupa felsefesinin kökenlerine duru ve kıymetli bir giriş imkânı yaratır.