Selçuk Geçer Dolar Tahmini İle Korkuttu! İşte Kabus Gibi Dolar Tahmini!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamada dolar kuruyla ilgili tahminleriyle gündeme damga vurdu. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamada dolar kuruyla ilgili tahminleriyle gündeme damga vurdu. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamada dolar kuruyla ilgili tahminleriyle gündeme damga vurdu. 

 

Ekonomist Geçer yıl sonuna doğru doların daha da yükseleceğini ifade ettiği konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kurda görülen hareketlilik daha da sertleşecek. Enflasyon etkisini dolar kuru üzerinde 30 TL’ye yaklaşarak gösterilecek” dedi. Geçer enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirmelerinde 35 TL’yi öngörüyor. “%80’lik enflasyon bizler için sürpriz olmadı. Şu anda 30 ve 35 TL aralığında dolar kuru Türkiye’de de en ucuz olan şey. Bu böyle devam edemez” diyerek sözlerini tamamladı.

 

DOLAR 70 TL OLABİLİR!

 

Para politikalarına yönelik yeni bir düzenleme yapılmazsa doların gittikçe yukarıya fırlaması ihtimal dahiline de değinen Geçer: “Eğer ısrarla aynı politikaya sürdürmek devam edilirse bu durumda 1994 yılında yaşanan durumunu aynısını tekrar göreceğiz” dedi. “Geçmişte 4-5 katına kadar artış görülmüştü” ifadesini kullandıktan “süreçte öngörüm doların 70 TL’yi görmesi” ifadesini kullandı. Geçer sözlerine: “Umarım böyle bir şey olmaz” diyerek de ekledi.