Şifa Veren Kış Meyveleri Nelerdir?

Kışın Sürekli Hastalanıyorsan Çözümü Uzakta Arama! En Faydalı Kış Meyvelerini Sizin İçin Araştırdık:

 

-Portakal

Kış diyince ilk akla gelenlerden portakal, C vitamini bakımından oldukça zengin.  Bağışık sistemini güçlendirir,kalp sağlığına faydalıdır ve cildi güzelleştirir. 

 

-Elma

A ve E vitaminleri bakımından zengin olan elma, potasyum zenginliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal ödem atıcıdır.

 

-Ayva

 Lifli meyvelerin başında gelen ayva,  A,B,C vitaminleri içerir.  Lif oranı oldukça fazladır. Ciğerlere iyi geldiği bilinir.

 

-Nar

Nar, içerdiği aksidonlar sayesinde bağışıklık sistemine iyi gelir. Tansiyon düşürme özelliğiyle de bilinir. Uzmanlara göre nar suyu cilde de iyi geliyor. 

 

-Kivi

Mayhoş tadıyla bağımlılık yapan kivi, C vitamini deposudur. Enfeksiyonlara karşı iyi gelir. İçerdiği antioksidonlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere yakalanma riskini azaltır.

 

-Mandalina

Turunçgillerin en küçüğü olan mandalina, B ve C vitaminleri açısından bir marka! Direnç kaynağıdır soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelir.

 

-Muz

Kokusuyla insanı tavlayan muz, A vitamini kaynağıdır. Demir, potasyum ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Mide rahatsızlıklarına ve ağız sağlığına iyi geldiği bilinir.

 

-Armut

En sulu meyvelerden biri olan armut, B vitamini deposu. Kapuklarının bağırsak sağlığına iyi geldiği bilinir. Armut suyunun ateş düşürücü özelliği vardır.