Soğuk Havanın Sağlığa Faydası Var Mı?

Kış kapıda...Havalar İyice Soğudu Peki Bu Soğuğun Ne Faydası Var? İşte Detaylar:

 

 

Mutluluk Hormonu Salgılanır

Kışın temiz oksijen miktarı diğer mevsimlere göre daha fazla olduğundan kana daha fazla oksijen karışıyor ve kişi kendini daha iyi hissediyor. Zihinsel aktiflik de bu mevsimde artıyor. Araştırmacılar kışın soğuk ortamlarda seratonin daha fazla salgılandığını söylüyor.

 

 

Metabolizmayı Canlandırır

Uzmanlar soğukta metobolizmanın daha hızlı çalıştığını böylece vücuttaki yağın daha hızlı yakıldığını söylüyor. Yağın enerjiye dönüşümü soğukta daha hızlı olduğundan kışın zayıflama ihtimaliniz çok daha yüksek.

 

 

 Dinç Görünüm Sağlar

Kış, cild sağlığına birebir. Yapılan araştırmalar, soğuğun yüzdeki deride gözenekleri sıkılaştırdığını ve daha parlak bir görünüm sağladığını gösteriyor. Uzmanlar koruyucu krem konusunda da uyarıyor...Mutlaka koruyucu krem sürün!

 

 

Eklem Ağrılarına İyi Gelir

Soğuğun eklem ağrılarına da iyi geldiği biliniyor. Kışın eklem sıvısının üretimi yavaşlar ve bu olay eklem ağrılarının rahatlamasına neden olur. Kas damarlarının daralmasıyla iltihaplanma olayları da hafifler.

 

 

Mikroplar Ölür

Kışın birçok virüs, bakteri ve parazit kayboluyor. Uzmanlara göre kar yağınca havada asılı kalan mikroplar ölür. Mikroorganizmaların soğuk havada yaşayamaması  hastalık oranını da düşürüyor.

 

 



Etiketler: