Sombre Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar sombre yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği sombre işlemi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Sombre, daha ince ve daha yumuşak geçişlere sahip bir uygulamaya verilen isme denir. Sombre uygulamasında da saçın dip ve uçlarında birkaç ton fark bulunur. Uçlar diplere göre genellikle daha açık renklerde olur. Yumuşak geçişler sayesinde saç güneşten açılmış gibi bir görünümde olur. Sombre, özellikle saç uçlarını birkaç ton açmaya yönelik bir renklendirme tekniğidir.

 

Sombre nasıl yapılır? 

 

Sombre tekniğinde, saç uçları mevcut saç renginden 1-4 ton açık renkte olacak şekilde açılır. Saçlarınızı daha önce boyatmadıysanız, bu işlem esnasında renk açıcı uygulanmasına gerek kalmayabilir. Saçların tonuna göre seçilen boyalar, saç uçlarından boylarına doğru ilerleyecek şekilde uygulanır. Böylelikle saç dipleri ve uçları arasında son derece doğal bir geçiş yaratılır. 

 

kadın

 

Sombre ve ombre farkı nedir?

 

Ombre, saçların doğal rengi fark etmeksizin birçok farklı tonda uygulanabilen bir işlemdir. Ombre işlemi uygulanırken saçların doğal tonundan 7 ton açık renkler kullanılabilir. Sombre tekniğinde ise en fazla 4 ton açık renkler tercih edilir. Ombre gri, beyaz, platin sarısı gibi kontrast renklerle uygulanabilirken sombre tekniğinde ise yalnızca doğal tonlar kullanılır. 

 

 Sombre renkleri nelerdir?

 

Sombre renkleri farklı saç tonlarına göre gruplandırıldığı için oldukça çeşitlidir. Kumral tonlardaki saçlar için karamel, sarı, bal rengi ve küllü sarı tonlarında sombre uygulanabilir. Kızıl saçlar için bakır pembesi, koyu renk saçlar içinse kestane, altın ve çikolata tonlarında yansımalar kullanılabilir. Gri ya da platin sarısı gibi oldukça açık tonlardaki saçlarda, gümüş ışıltılı sombre tekniği uygulanabilir. 

 


Etiketler: