Sosyal Olan İnsanlar Asosyel Olan İnsanları Etkiliyor!

Bir araştırmaya göre aktif arkadaşlara sahip olmanın hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olan kişilerin daha fazla egzersiz yapmasına yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

 

Sözcü'deki habere göre; ABD’deki West Point Askeri Akademisi’ndeki araştırmacılar, hareketsiz insanlarla çevrili olmanın bir kişinin sağlıklı alışkanlıklarını kaybetmesine neden olabileceği gibi, sosyal gruplarda egzersiz yapan kişilerin de daha aktif olma olasılığının yükseldiğini tesbit etti. Sosyal Psikoloji de bu durumu Aynalama Tekniği ile açıklayabiliriz. Peki Aynalama tekniği nedir? Sosyal etkileşim esnasında karşımızdaki kişilerin beden dili, jest ve mimiklerini, aksanını, ses tonunu, hatta nefes alma temposunu, konuşma tarzını farkında olmadan aynen tekrarlamak anlamına gelmektedir. Bu haberin alt metni ise tamamen bu konuya aittir..

 

HAREKETLİ İNSANLARIN GÖREVLERİ ARTTI 

 

Akademi’den toplanan verilerde, araştırmacılar tarafından egzersiz eğilimlerini simüle etmek için oluşturulan bir model, orta düzeyde aktiviteye katılanlar olmadan, sonunda herkesin egzersiz yapmayı bırakacağını buldu. Araştırmada yer alan Prof. Diana Thomas, hareketsiz insanların, son derece aktif bir gruba yerleştirildiğinde, “ulaşılamaz” gördüğü için davranışlarını değiştirme olasılığının düşük olacağını açıkladı. “Hareketsiz insanların, bu rutinleri olan başkalarının yanında olmaları durumunda daha aktif alışkanlıklar geliştirmeleri olasıdır” diyen Thomas, orta düzeyde aktif insanların tüm bir sosyal grubu aktif tutmak için çok önemli olduğunu söyledi.