Taha Duymaz Yaşıyor Mu? Enkazdan Çıkarıldı Mı? Sağlık Durumu Nasıl? Dilan Polat'tan Yeni Açıklama!

Taha Duymaz yaşıyor mu? Enkazdan çıkarıldı mı? Sağlık durumu nasıl? Sosyal medyada yaptığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın Hatay'da meydana gelen iki deprem sonrası enkazdan kurtarılıp kurtarılmadığı ile ilgili araştırılmaya devam ederken, Dilan Polat konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Peki Taha Duymaz yaşıyor mu? Enkazdan çıkarıldı mı? Sağlık durumu nasıl? Cevaplar haberimizde..

 

Taha Duymaz yaşıyor mu? Enkazdan çıkarıldı mı? Sağlık durumu nasıl? Sosyal medyada yaptığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın Hatay'da meydana gelen iki deprem sonrası enkazdan kurtarılıp kurtarılmadığı ile ilgili araştırılmaya devam ederken, Dilan Polat konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Peki Taha Duymaz yaşıyor mu? Enkazdan çıkarıldı mı? Sağlık durumu nasıl? Cevaplar haberimizde..

 

Taha Duymaz yaşıyor mu? Enkazdan çıkarıldı mı? Sağlık durumu nasıl? 

 

Habertürk'te yer alan habere göre; Instagram platformunda çektiği yemek tarifi videolarıyla gönüllere taht kuran fenomen Taha Duymaz, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay’da enkaz altında kaldı. Enkaz çalışmalarını ilk günden beri yakından takip eden fenomen Dilan Polat ise konuyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından duyurdu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı deprem, 10 ilde ağır hasara neden oldu. Instagram’da çektiği yemek videoları sayesinde fenomen hale gelen ve 1.5 milyon takipçiye ulaşan Taha Duymaz ise kardeşleri ve halasıyla birlikte göçük altında kaldı. Üzücü haber Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz’dan gelirken, sosyal medyada 4.7 milyon takipçisi olan Dilan Polat ise Taha için yardım çağrısında bulunmuştu. Hataylı ünlü isim CZN Burak ise bölgeye vinçler getirtmiş ve olay yerinden sık sık canlı açıklamalar yapmıştı. Dilan Polat’tan konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sosyal medya hesabında 4.7 milyon takipçisi olan fenomen Dilan Polat, depremden sonra Hatay'a gitmiş ve Taha'nın enkaz haline dönen evinin önünde açıklamalarda bulunmuştu. Söylenilene göre Taha Duymaz, deprem günü kendi evinde değil, kardeşi Melek ve Umut ile halasının evindeydi. Konuyla ilgili Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz'ın yaptığı açıklamada “Kardeşim Melek, Taha, Umut, halam ve eniştem enkaz altında. Lütfen yardımcı olun kimse bakmıyor olduğu bölgeye. Hatay Antakya, Betonsan Bedisabuncu Okul karşısı" diyerek, Taha enkaz altında" ifadelerini kullanmıştı. Deprem olduğu andan beri Taha'nın enkaz altından kurtarılması için birçok çaba sarfeden Dilan Polat sosyal medya hesabından konuyla ilgili son durum açıklaması yaptı.

 

Dilan Polat, paylaşımında Taha'nın evinin son halini yayınlayarak altına; “Son hali. Ne kadar çok kazınma olmuş ben gittiğimden beri” notunu düştü. Dilan Polat, Taha Duymaz ile ilgili çıkan iddialara karşı da sessiz kalamadı. Fenomen isim paylaştığı hikayesinde; "Asılsız iddialara tamah etmeyin. Öyle bir şey yok kardeşim. İnsanlar bu enkaz altında değil diye düşünüyorlar. Öyle bir şey yok. Çocuk nereden bilecek de deprem olacağını organize edecek. Yapmayın. Evet bir şey var ama ablasını yadırgadığım şeyler var. Karışık...” sözlerine yer verdi.

 

Polat bir diğer açıklamasında ise “Zeynep abladan aldığın haberleri paylaş diyen takipçilere ithafen şunu söyleyeyim, ben aldığım her bilgiyi burada paylaşamam. Evet ufak tefek şeyleri yansıtmaya çalıştım. Burada her şeyden önemli olan can, canlar. Empoze olduğumuz şey bu. Anlıyorum sizi, ben bu durumu çok fazla öne çıkardım. Ama ben aldığım her şeyi burada paylaşamam. Dua edelim, bakın mucizeler yaşanıyor hala.” dedi. Taha Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz ise Instagram hesabından son olarak şu paylaşımı yapmıştı: "Bu zamana kadar sustum. Acımı sizin gibi gereksiz insanlar yüzünden yaşayamıyorum. Kardeşlerim, halam, eniştem enkaz altında! Ben yabancı değilim, benim canlarım, kanlarım, hayatlarım onlar! Burada prim kasacak, yok takipçi, yok bilmem ne Taha var melek var umut! Bırakın buradan hala çıkmadılar ve hala bekliyoruz. Ben geldim geleli sadece bir kere annemi görmeye gittim ne haldedir diye... Burada her çıkan cesede bakmanın psikolojisini anlayamazsınız. Onlardır diye bir umutla ya ölü, ya diri ama siz bu duyguyu bu acıyı hissedemezsiniz. Dilerim Allah'tan bu boş konuşan 'saklıyor' diyen insanlar 'prim yapıyor' diyen klavye delikanlılarına Allah size yaşatmasın dilerim Allah'tan yaşatmasın"

 

"AZ YAŞAYACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Günlerdir kendisinden haber alınamayan ve enkazın altından çıkıp çıkmadığı da kesinleşmeyen fenomen Taha Duymaz’ın geçtiğimiz yıllarda çektiği bir videosu da gündem oldu. 19 yaşındaki genç ismin “Gelecekteki planların ne?” sorusu üzerine söylediği sözleri yürekleri dağladı. Duymaz soruya; "Ben geleceği görmüyorum yarına kadar kalır mıyım bilmiyorum. Ben bu kafadayım az yaşayacağımı düşünüyorum, geleceğe dair planlar kurmak istemiyorum. Hayal kursaydım aileme bakmaya devam ederdim" yanıtını verdi. Taha Duymaz hayalini ise “ Yemek yapmayı çok seviyorum. Kendimi en iyi şekilde geliştirerek çocukluk hayalim olan iyi bir aşçı olmak istiyorum." sözleriyle ifade etmişti. 19 yaşında olan Taha Duymaz 12 kardeş sahibiydi. Arabaya binemediği için köyünden fazla dışarı çıkmadığını belirten Duymaz, deprem günü kardeşi Melek ve Umut ile birlikte halasının evindeydi. Hatay'ın Yayladağ ilçesinde bulunan Güveççi Köyü'nde ailesiyle birlikte yaşayan Taha Duymaz, 4. sınıftan sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle okulu bırakmıştı.