Tartınız Kilonuzu Farklı Farklı Mı Gösteriyor? Sorun Ne Olabilir?

Sabah duş çıkışı veya tuvalet sonrası kilonuzu öğrenmek için tartı aletine çıkıyorsunuz…O da ne? Tartı aletinizin ibresi yediğinize, içtiğinize ve kilonuza dikkat ettiğiniz halde bir gün öncesine göre daha kilolu olduğunuzu gösteriyor. Neden?

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Büyük olasılıkla tartı sırasında bazı hatalar yaptınız. Örneğin, tartı aletini uygunsuz bir yere koydunuz veya tartılmak için yanlış bir zaman seçtiniz.

 

İşte tartı aletiyle ilgili bilmeniz gerekenlerden veya uyarılardan bir kaçı:

 

1-Hep günün aynı saatinde tartılmaya özen gösterin: Kilonuza meraklıysanız, günün hep aynı saatinde, mümkünse sabah kahvaltıdan önce tartı aletinize çıkın. Küçük bir ipucu: Sabah uyanınca bir bardak su içmek, sindirim sistemini hareket geçiriyor. Tartı aletinize akşam çıkarsanız, kilonuzun daha fazla gösterildiğini farkedeceksiniz. Son derece doğal; çünkü gün boyu yediniz, içtiniz.

 

2-Tartı aletini kötü bir yere koymuş olabilirsiniz: Kilonuz, tartı aletini koyduğunuz zemine göre değişebilir. Kilonuz tartı aletinin konulduğu yere göre değişebilir. Örneğin, tapu veya paspas gibi bir yere koyarsanız, ekranda kilonuz daha fazla görülebilir. Düzensiz zemin de (Örneğin düzensiz döşenmiş karolar) sonucu yanlış verebiliyor. O nedenle her tartıda farklı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. O nedenle tartı aletinizi düz ve sert bir zemine yerleştirmeniz doğru olur.

 

3-Eğer evinizde birden fazla tartı aleti varsa, her gün onlardan birini kullanıyorsanız, ekranda farklı kiloların çıkması son derece doğal.

 

4-Çok sık kiloyu tartmak: Çok sık tartıya çıkmak bazıları için sıkıntı verici olabilir. Şunu unutmayın;. gün içinde kiloların dalgalanması, yani azalıp artması son derece normal bir durum. Çünkü gün boyunca içilen suya tüketilen yemeğe göre değişiklik gösterilebiliyor. Doğru sonuca veya yakınına ulaşmak için, haftada bir tartılmak, özellikle de her hafta aynı gün tartılmak kilonuzla ilgili daha doğru sonuç verebilir.

 

5-Kadınlar için; regl döneminizi dikkate alın: Regl döneminde kadınlar 2-3 kilo alıyorlar. Regl nedeniyle suyu yeterince boşaltamadıkları için. Bu da kilonuzda tartıda 1-2 gram ek yazabilir. Ama bunun geçici olduğunu not etmek gerekir.

 

6-Duş çıkışı tartıya çıkarsanız: Banyodaki tartı aleti insanları genellikle duş çıkışı tartılmaya teşvik eder. Özellikle saçlarınız uzunsa bundan kaçınmanız doğru olur. Çünkü ıslak saçlar tartı aletine ek ağırlıklar ekliyor.



Etiketler: