Topuk Dikeni ve Topuk Bağı İltihabı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda topuk dikeni ve topuk bağı iltihabının ne olduğundan bahsederken, nasıl tedavi edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda topuk dikeni ve topuk bağı iltihabının ne olduğundan bahsederken, nasıl tedavi edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yaptığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda topuk dikeni ve topuk bağı iltihabının ne olduğundan bahsederken, nasıl tedavi edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Topuk bağı iltihabı ayak parmaklarını topuğa bağlayan bağ dokusunda görülen bir rahatsızlıktır. Normal koşullarda bu bağın yapısı beden yükünü ve gerilimi kaldıracak güçtedir. Yalnız bazen aşırı zorlanan bağ dokusunda zedelenme veya hafif yırtıklar oluşur. Zedelenme sonucu bu bölgede iltihaplanma, tıbbi adıyla plantar fasciitis meydana gelir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.