Türkiye'yi Bisikletle Gezen Musti Kusti Kimdir

İstanbul’da Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi olan Senegalli Mustafa Ndiaye, yaz tatilinde cami cemaatinin kısıtlı imkanlarla kendisine aldığı bisikletiyle Türkiye'yi dolaşma kararı verdi. 

 

İstanbul’da Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi olan Senegalli Mustafa Ndiaye, yaz tatilinde cami cemaatinin kısıtlı imkanlarla kendisine aldığı bisikletiyle Türkiye'yi dolaşma kararı verdi. "Afrika’dan Selam" adını verdiği turundaki amacıysa insanların kafasındaki "Afrikalı" imajını değiştirmekti. Ama o değiştirmekle kalmadı. Başına gelen olayları gittiği bölgenin yöresel ağzına göre anlattı. Adeta tüm Türkiye'ye örnek oldu. İşte o muhteşem hikayenin detayları..

 

KONUŞMASIYLA SOSYAL MEDYAYI SALLADI

 

Dünyabizim haberine göre; İstanbul'da yaşadığı Orhantepe Mahallesi’ndeki Kahramanlar Cami cemaatinin kendisine aldığı bisikletle Türkiye turuna çıkan Mustafa Ndiaye, yolculuğu tam olarak 95 gün sürdü. Bu yolculukta İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Çankırı, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Bingöl, Muş, Siirt, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay, Mersin, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Çanakkale, Tekirdağ ve son durağı Edirne oldu. Gittiği bölgelerde kendisine yönelik yapılan yaklaşımları Karadeniz, Doğu ve Ege gibi yörelerinin ağzına göre anlattığı o video adeta sosyal medyanın gündemine oturdu. Herkes Mustafa Ndiaye 'nin örnek davranışını konuştu.

 

 TÜRKÇESİYLE ADETA ÖRNEK OLDU

 

Türkiye'nin gerek gelenek görenekleri olsun gerekse coğrafyası olsun her yönüyle güzel bir şekilde temsil ettiğini söyleyebiliriz. Mustafa Ndiaye, Türkçenin köküne inerek kelimelerin, atasözleri ve deyimlerin hangi bölgeden geldiğini de araştırıyor. Bu örnek davranışıyla insanlara Afrika ve Türkiye arasında ortak bir bağlantı kurmamızı da sağladı. Kendisine bu davranışıyla çok teşekkür ederiz..