Ünlü Yeşilçam Yıldızı Ve Yönetmen Kartal Tibet Hayatını Kaybetti!

Yeşilçam'da oynadığı, yazdığı ve yönettiği 200'e yakın eser ile Türk Sinema Tarihi'ne adını altın harflerle yazdıran ünlü Yeşilçam yıldızı Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti. 

 

Yeşilçam'da oynadığı, yazdığı ve yönettiği 200'e yakın eser ile Türk Sinema Tarihi'ne adını altın harflerle yazdıran ünlü Yeşilçam yıldızı Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti. Oynadığı, yönettiği ve senaryosunu yazdığı 200'e yakın filmle Türk Sineması'na önemli katkılar sunan 83 yaşındaki sanatçının vefat haberini oyuncu Civan Canova duyurdu.

 

Instagram sayfasından açıklama yapan ünlü oyuncu "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim" ifadelerini kullandı. 

 

Tören istemedi! 

 

Instagram sayfasından Tibet'in cenaza töreniyle ilgili bilgiler paylaşan Canova "Kartal Tibet için, gerek pandemi nedeniyle gerekse kendi arzusu üzerine özel bir tören yapılmayacaktır. Naaşı; yarın, 3 Temmuz Cumartesi günü, öğle namazını müteakip Zincirlikuyu caminden kalkacak, aynı yerdeki kabrine defnedilecektir. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı. 

 

Kültür Bakanlığı'ndan açıklama! 

 

Kültür Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından Tibet'in ölümüyle ilgili açıklama yapılırken "Sinema ve tiyatro tarihimize unutulmaz izler bırakan usta oyuncu, yönetmen ve senarsit #KartalTibet’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.