Ünlülerin Sosyal Medyada Marka Kurnazlığı! Vergide 'Hediye' Oyunu!

Ünlülerin sosyal medyada yaptıkları tanıtımlarda markalardan para yerine hediye almaları başlarına dert açabiliyor. 

 

Ünlülerin sosyal medyada yaptıkları tanıtımlarda markalardan para yerine hediye almaları başlarına dert açabiliyor. Ünlülerin sosyal medyada yaptıkları tanıtımlarda markalardan para yerine hediye almaları başlarına dert açabiliyor. 

 

Ünlü isimler ünlü markalardan ücret yerine hediye alarak yaptığı Instagram paylaşımları başlarına dert açıyor. Şikayet edilmeleri durumunda Rekabet Kurulu vergi cezası kesebiliyor. Serenay Sarıkaya, Hande Erçel, Demet Özdemir, Bensu Soral, Hazar Ergüçlü ve Büşra Develi gibi oyuncuların, sosyal medya hesaplarından global markaların reklamlarını yayınlarken, kendilerini de o firmaların yüzü gibi gösterdiği öğrenildi.

 

Milliyet'ten Mesut Yılmaz'ın haberine göre ünlüler bu yöntemle hesaplarında Fendi, Miu Miu, Bvlgari, Burberry ve Cartier gibi dünyaca ünlü markaların ürünlerini sayfalarına taşıyarak, diğer büyük firmaların ilgisini çekmeye ve reklam almaya çalışıyor.

 

'Hediye', 'iş birliği değildir' oyunu

 

Sanatçıların, markalardan sadece hediye alarak paylaşım yapması ise bazen başlarına bela açabiliyor. Ünlü isimler, ‘Öneri’, ‘Hediye’ ve ‘İş birliği değildir’ diye hashtag yapmasına rağmen, şikayet edilmesi durumunda Rekabet Kurulu tarafından takibe alınıyor. Sanatçılar, araştırma sonrasında bazı firmaların dikkatini çekmek için yaptığı paylaşımlar yüzünden vergi cezasıyla karşı karşıya kalıyor.



Etiketler: