Uzun Ve Sağlıklı Yaşamak İçin Bu Amino Asidi Az Tüketin!

Sözünü ettiğimiz “Amino asit”in adı “İzolösin”. Proteinlerin yapı taşlarında bulunan 20 farklı “Amino asit”ten biri. Hangi yiyeceklerde bulunuyor? Başlıcalarını sayalım: Mercimek, bezelye, nohut, soya fasulyesi, süt ve süt ürünleri, peynir, yumurta, et…

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Peki, “İzolösin” ne işe yarıyor?

 

Cevap: Kasları onarıyor. Vücudun enerji üretimini artırıyor. Yaralanmalarda kanın pıhtılaşmasına yardımcı olarak kanamayı durduruyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. “Hemoglobin” üretimini hızlandırıyor.

 

Ancak, her şey gibi onun da bir ölçüsünün olması gerekiyor.

 

Amerikalı araştırmacılar, farelerde yaptıkları deneylerde, daha az “İzolösin” tüketenlerin hem uzun, hem de sağlıklı yaşadıkları sonucuna vardılar.

 

Bugüne kadar yapılan sayısız araştırmada, kalori ve protein kısıtlaması ile uzun bir hayat arasındaki bağ kanıtlandı. Dahası, her gün tüketilen kaloriyi biraz azaltmanın sağlıklı yaşlanmaya büyük faydası olduğu da belirlendi.

 

ABD’de Wisconsin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde metabolizma araştırmacısı olan Profesör Dudley Lamming, “Beslenme rejimini değiştirmenin hem uzun, hem de sağlıklı yaşamaya ne denli yardımcı olduğunu anlamak gerçekten umut verici. Özellikle de bu değişiklik orta yaşlarda başlarsa” dedi.

 

Lamming araştırmasında “İzolösin” tüketiminin kişiden kişiye değiştiğini, ancak aşırı kilolu ve obez kişilerde daha çok görüldüğünü açıkladı. Bu da onların uzun ve sağlıklı yaşamalarının önünde ciddi bir risk olarak duruyor.



Etiketler: