Varhız Roman Dili Ve Edebiyatı Serisinin İlk Şarkısı Sepetci'yi Yayınladı!

Son dönemde yayınladığı ÅŸarkılarla geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ÅŸarkıcı Varhız, Roman dili ve edebiyatı serisinin ilk ÅŸarkısı Sepetci'yi yayınladı. 

 

Haber: Sedat Sarıkaya

 

Son dönemde yayınladığı ÅŸarkılarla geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ÅŸarkıcı Varhız, Roman dili ve edebiyatı serisinin ilk ÅŸarkısı Sepetci'yi yayınladı. Son dönemde yayınladığı ÅŸarkılarla geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ÅŸarkıcı Varhız, Roman dili ve edebiyatı serisinin ilk ÅŸarkısı Sepetci'yi yayınladı. 

 

varhiz in roman dili ve edebiyati serisinin ilk sarkisi sepetci yayinlandi

 

Sepetci yayınladı!

 

Ä°lk olarak yayımladığı ''Stil Arabam'' ÅŸarkısı ile dikkat çekerek kendine has projeler üretmeye devam edeceÄŸinin sinyallerini veren Hip Hop sanatçısı Varhız, gerçek ismiyle Sedat Çatulay, ''Sepetci'' isimli yeni ÅŸarkısını Warner Music Türkiye etiketiyle dinleyicilerle buluÅŸturdu.

 

Küçük yaÅŸlardan itibaren müzikle ilgilenmeye ve ÅŸarkılar yazmaya baÅŸlayan Ä°zmir Tepecikli olan Varhız, Sepetci ÅŸarkısı ile ''Roman Dili ve Edebiyatı'' konseptinin açılışını yaptı.

 

Kendisi de aslen Roman olan ve Roman dilini ÅŸarkılarına yansıtmayı seven Varhız'ın Sepetci ÅŸarkısı, dünyaca ünlü perküsyon üstadı Memduh Akatay ve Türkiye Hip Hop dünyasının önemli isimlerinden Osmancello'nun prodüktörlüÄŸünde hazırlandı.

 

Varhız, söz ve bestesi kendisine ait olan ÅŸarkıyla ilgili ise ÅŸu yorumu yapıyor: '' Bu ÅŸarkıda hem Romanların kendi aralarında bölündüÄŸü sınıfları hem de çocukluÄŸumun geçtiÄŸi mahalleyi anlatıyorum. Romanlar kendilerini Sepetçi, Danacı, Serezliler, Garangunlar ve daha birçok isimlerle adlandırırlar. Bu sınıflandırmalardaki herkes Roman kökenlidir fakat yaptıkları iÅŸler ile isimlendirilirler. Biz Danacıyız mesela. Danacıların bütün ailesi müzisyen olur. Danacılar müzik için doÄŸdum derler. Eskiden geçimlerini sepet satarak saÄŸlayan Romanlara Sepetçi denirmiÅŸ. Bu isim de oradan geliyor. Ben de doÄŸduÄŸum, büyüdüÄŸüm, kültüründen beslendiÄŸim kökenimden Roman Dili ve Edebiyatı konseptinde ilk olarak Sepetciler ÅŸarkımı yayımladım.Kapaktaki Ali abi, Ä°zmir Tenekeli mahallesinden bir abimiz. Benim çocukluÄŸum o adamlarla geçti, ben de bu ÅŸarkının kapağına Ali abiyi koymak istedim. Bakkal Mustafa, Volkan abi falan, hep bunların elinde geçti çocukluÄŸum bu mahallede, hatırası var benim için. Roman Dili ve Edebiyatı konseptinin devamı da gelecek.''

 

Varhız'ın yeni ÅŸarkısı ''Sepetci'' Warner Music Türkiye etiketiyle 31 Mart'tan itibaren tüm dijital platformlarda yerini aldı.

 

Ä°ÅŸte o ÅŸarkı; 

 



Etiketler: