Wagner Üyelerinin Çoğu Rus Ulusal Ordusuna Katıldı!

Wagner paralı askerler ordusunun kurucusu Eveni Prigojin’in ölümünden 3 ay sonra grubun geleceği yavaş yavaş biçimlenmeye başladı. Prigojin’in oğlunun yönettiği paralı askerlerin bir bölümü Rus Ulusal Muhafızları saflarına katıldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

23 Ağustos’ta Evgeni Prigojin’i bir grup adamıyla birlikte taşıyan uçağın infilak ederek düşmesinden sonra paralı askerler ordusunun geleceğinin hiç de parlak olmadığını aşağı-yukarı herkes tahmin ediyordu.

 

Ya diğer özel paralı asker şirketlerinin bünyesinde eriyecekti. Ya tasfiye edilecekti. Ya kısmen veya tamamen Rus Ordusu bünyesine katılacaktı. Bu seçeneklerden hangisinin ağır basacağı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

 

İngiltere Savunma Bakanlığı’na göre, Wagner paralı askerlerinin bir çoğu Rus Ulusal Muhafızları Ordusu saflarına katıldı. Doğrudan doğruya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bağlı olan bu askeri güç, 2016’da kuruldu. Mevcudu yaklaşık 350 bin asker.

 

Görevi: Terörle ve organize suçla mücadele. Kamu düzeninin korunması, özellikle isyanların bastırılması. Rusya’nın toprak bütünlüğünün korunması. Başkan Putin’in yakın korunması da bu ordunun görevleri arasında.

 

Rus Ulusal Ordusu’nun komutanı, Putin’in yakın çevresinden olan eski KGB subayı Viktor Zolotov. Zolotov o kadar yakın ki Putin’e, dövüş sporlarında partneri oldu, sonra yakın korumalığını üstlendi, daha sonra da o yakın koruma timinin başına getirildi.



Etiketler: