Whatsapp'te Bu Mesajları Atanlar Dikkat! Tazminat Ödeyebilirsiniz!

Whatsapp tarafından yapılan açıklamada telif kurallarına aykırı link, yetişkinlere yönelik resimler paylaşan kişilerin önce polis tarafından uyarılacağı sonrasında para cezasıyla cezandırılacakları açıklandı. 

 

Whatsapp tarafından yapılan açıklamada telif kurallarına aykırı link, yetişkinlere yönelik resimler paylaşan kişilerin önce polis tarafından uyarılacağı sonrasında para cezasıyla cezandırılacakları açıklandı. Whatsapp tarafından yapılan açıklamada telif kurallarına aykırı link, yetişkinlere yönelik resimler paylaşan kişilerin önce polis tarafından uyarılacağı sonrasında para cezasıyla cezandırılacakları açıklandı. 

 

Yeniçağ'ın haberine göre; WhatsApp üzerinden karşı tarafa yasaklı link, yetişkinlere yönelik resimler, toplu mesajlar veya tehdit mesajları atanlara para cezası uygulayacak olan platform kişilerin polis tarafından uyarılacağını açıkladı. Gizlilik politikası gereği alınan bu kararın en kısa sürede uygulamaya gireceği aktarıldı. Gizlilik politikasına önem veren WhatsApp uygulamasında her gün 100 milyardan fazla mesaj akışı gerçekleşmektedir. Bazen istenmeyen mesajlar veya yasaklanmış siteler tarafından mesaj alınmaktadır. Bu durumun önüne geçmek isteyen WhatsApp yönetimi, yeni bir uygulama başlatacağını duyurdu.

 

PARA CEZASI UYGULANACAK

 

Eğer gönderilen kötü amaçlı mesajlar veya yasaklı linkler kullanıcılar tarafından bildirilirse, ilk etapta mesajı gönderen kişiye para cezası uygulanacak. Hatta bununla da kalmayıp önemli mali sonuçlarla da karşı karşıya kalınacak.

 

BU MESAJLARA DİKKAT! TAZMİNAT ÖDEYEBİLİRSİNİZ

 

Kullanıcıların en merak ettiği soru bu bağlamda "WhatsApp'ın ceza uygulayacağı mesajlar hangileri" sorusu oldu. Telif korunan içeriği platformda mesaj olarak göndermek bu mesajların başında geldi. Telif hakkı sahibi tarafından bu mesaj görülürse şikayet edebilir ve sizi tazminat ödemeye zorlayabilir.

 

POLİS TARAFINDAN UYARILACAKLAR

 

Diğer bir örnek ise yetişkinlere yönelik resimler, toplu mesajlar veya tehdit mesajları gibi WhatsApp'ın hüküm ve koşullarına aykırı bir durum farkedilirse polis tarafından kişiler uyarılacak.

 

BİR DAHA UYGULAMAYI KULLANAMAZSINIZ

 

WhatsApp sadece bunula da kalmayıp hizmet ihlal edildiği gerekçesiyle mesajı atan kişiyi platformda yasaklar. Bu kişi mesaj göndermek istediğinde "Telefon numaranızın WhatsApp kullanması yasaklandı. Yardım için destek ekibiyle iletişime geçin." mesajı ile karşılaşılır.