Yanak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yanaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar yanak dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği yanak dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak meydana gelen derin kırışıklıkların tedavisi için ve yüzü şekillendirmek için uygulanan yöntemlerden biri olan yanak dolgusu, zayıf yapılı kişilerin yanak bölgelerindeki çukurumsu görünümü yok etmek amacıyla da sıkça tercih edilmektedir. Bazı kişilerde, vücut zayıf olmamasına rağmen yüz çökük görünebilir. Bu durumda ameliyatsız olarak kolaylıkla uygulanabilen dolgu yöntemi kişilere oldukça büyük avantaj sağlamaktadır. Genç ve sağlıklı bir görünüm için yanakların ve yüzün çukurlaşmaması, daha dolgun bir yapıda olması gerekir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte vücutta oluşan değişimlere bağlı olarak yanak bölgesi de elastik yapısını kaybeder, çukurlaşır ve yorgun bir görüntüye sebep olur. Yüzde genel olarak kırışıklıklar ve sarkmalar kendini göstermeye başlar. Elmacık kemiğine uygulanan dolgu hem o bölgede bir dolgunluk yaratır, hem de yüzde lifting etkisi ile bir toparlanma sağlar. Yanaklara uygulanan dolgu cilt çöküntü ve kırışıklıklarını azaltarak o bölgenin daha iyi bir görünümüne kavuşmasını sağlar. Bu sayede bozulan yüz ovali tekrar üçgen görünümünü geri kazanılmış olur. Yanak dolguları genellikle yüzü çok zayıf ya da yakın zamanda aşırı kilo kaybı olan kişilere uygulanır. Yanaklarda ortaya çıkan hacim kaybı yanak dolgusu ile diriliğine kavuşurken yüzdeki deformasyonlar da yüz dolgusu ile onarılır. Operasyon sonrası yanak dolgusu doğal bir görünüme sahip olarak hastanın daha genç ve dolgun bir ifadeye sahip olmasını sağlar. Yanak dolgusu zayıf yüz ifadesini giderirken yüz dolgusu kırışıklıkları, akne ve yara izlerini gidermek için yapılan estetik müdahalelerdir. Yanak dolgusu işleminde dolgu enjeksiyonu ile yanak dolgusu yanaklarda hacim kaybı ve çöküklüğün giderilmesine yardımcı olur. Kişinin yanaklarına yapılan dolgu işlemi 15 dakika gibi kısa sürede gerçekleşir ve enjeksiyon operasyonu ile daha genç görünmenizi sağlayacak yanaklara başarıyla ulaşılabilir. 

 

Yanak dolgusu nasıl yapılır?

 

Hyaluronik asit kullanılarak yapılan yanak dolgusu, yanak bölgesine form kazandırmak ve elmacık kemiklerine daha güçlü bir imaj katmak için yapılır. Cildin içeriğinde bulunan hyaluronik asit dolgu malzemesi ve türleri yanak dolgusu için kullanılmaktadır. Uygulama öncesinde anestezik krem yardımı ile hastaların ağrı ve acı duyumu azaltılır sonrasında ise işlem bölgesi için belirlenen oran ve ölçüde enjeksiyon yapılarak, yanaklara form kazandırılır. Bölgeye aktarılan dolgunluk sağlayıcı içerik aktarıldığı alan olan yanaklarda etkisini göstererek yüzün genelinde estetik açıdan istenilen değişimi sağlamaktadır. Yanak dolgusu hem yanak bölgesindeki çöküklükler ve kırışıklıkların giderilmesi için hem de elmacık kemikleri bölgesinin daha kavisli daha çekici ve dolgun olması için uygulanır.

 

Yanak dolgusu kimlere uygulanır?

 

Kadın veya erkek herkese uygulanabilen yanak dolgusu, yanak bölgesinde çukurluk olan, sarkıklık, kırışıklık olan kişilere uygulanabilir. Fiziksel özelliklere bağlı olarak elmacık kemikleri veya yanak bölgesi belirgin olmayan kişilere uygulanabilir. Simetri bozukluklarının giderilmesi, yüz simetrisinin orantılanması ve yanaklara daha güçlü bir form kazandırmak için uygulanabilir. Yanak dolgusu uygulamaları, tek başına uygulanabildiği gibi kombine işlem olarak da uygulanabilir.

 


Etiketler: