Yunanistan'dan Olay İddia! Adalara İleri Teknoloji Polis Karakol Kulesi Kuracaklar!

Son dönemde Türkiye ile sorunlar yaşayan Yunanistan'ın adalara ileri teknoloji yapay zeka ile çalışan polis gözlem kuleleri kurulacağı iddia edilirken bu iddia sosyal medyada gündem oldu. 

 

Son dönemde Türkiye ile sorunlar yaşayan Yunanistan'ın adalara ileri teknoloji yapay zeka ile çalışan polis gözlem kuleleri kurulacağı iddia edilirken bu iddia sosyal medyada gündem oldu. Son dönemde Türkiye ile sorunlar yaşayan Yunanistan'ın adalara ileri teknoloji yapay zeka ile çalışan polis gözlem kuleleri kurulacağı iddia edilirken bu iddia sosyal medyada gündem oldu. 

 

Yunanistan'ın Türkiye ile yaşadığı sınır anlaşmazlıklarını izleyebilmek amacıyla adalarına insansız ileri karakol gözlem kulesi kuracağı iddia edildi. Yunanistan'ın son dönemde Türkiye ile yükselen tansiyona yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını öne sürüldü. Greek City Times'ın haberine göre, Yunanistan, Ege Denizi'nde Türkiye ile yaşadığı sınır anlaşmazlıklarına çözüm olarak yüksek teknolojili gözlem kulesi kurmaya hazırlanıyor.  Yunanistan, Lambda Automata adlı bir start-up tarafından geliştirilen "OutPost" kulesi ile adaları ileri karakola dönüştürmeyi planlıyor.

 

YAPAY ZEKALI KULE

 

Yunanistan'ın yapay zeka kullanan ve altyapıdan yoksun alanlarda kurulabilen gözlem kulesini uçakları takip etmek için istediği düşünülüyor. Yapay zeka sayesinde insan, drone, araç, hava aracı ve duman gibi çeşitli tehlikelerin yerini belirleniyor ve bunları izlenebiliyor. Üretici firmaya göre, "OutPost" kulesi, ucuz güvenlik kameralarını etkili kullanıyor. Akıllı algılama eklentisi sayesinde üç boyutlu haritalarda tehlikelerin tespit edilmesini sağlıyor. Kule ayrıca güneş enerjisi teknolojisi sayesinde sürekli aktif kalabiliyor.