Yüz Şekline Göre Saç Modelleri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınların çoğunun saç modelleri yüz şekline göredir. Çoğu kadının ilgilendiği yüz şekline göre saç modelleri sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu uygulama nasıl yapılır? Nasıl tercih edilir?  İşte cevabı haberimizde...

 

Saç kesimimize karar vermeden önce yüz şeklimizi doğru tanımlamakta fayda var. Yüzümüz oval, kare, yuvarlak, uzun, üçgen, elmas, dikdörtgen ya da kalp şekillerinden biri olabilir. 

 

Oval yüz şekline göre saç modelleri

 

Oval yüz şeklinin en ideal yüz şekli olduğu söylenir. Oval yüz şekline en uygun saç kesimi; katlı kesimler yerine düz kesimleri tercih etmemiz gerekir. Her türlü saç şeklini kaldırabilir. 

 

ovalyuz

 

Kare yüz şekline göre saç modelleri

 

Kare yüz şekli aynı zamanda kemikli bir yüz şekli demektir. Bu yüz şekline sahip olan kişiler, elmacık kemiklerini belirginleştirmelidir. Saçın yandan ayrılarak kesilmesi belirgin olan çene kemiklerini yumuşatır. Uçları katlı, yandan ayrılmış, orta uzunlukta bir saç, kare yüz şekline göre uygun bir saç modelidir. 

 

kareyuz

 

Yuvarlak yüz şekline göre saç modelleri

 

Yüzünüz yuvarlak hatlara sahipse çoğunlukla geniş görünüyordur. Yüzdeki geniş görünümü azaltan, yüze açı ve boyut kazandıran katlı kesimlerden birini tercih edebilirsiniz. Yüze boyut kazandırma işini sadece saçlara bırakmayıp makyajda yüz kontür ürünlerini kullanarak da saç biçiminizi destekleyebilirsiniz.

 

yuvarlakyuz

 

Uzun yüz şekline göre saç modelleri

 

Uzun yüzlerin genellikle yüz uzunluğu genişliğinden fazladır, alın büyüktür. Bunu dengelemek için ince ve cılız saçlar yerine hacimlendirilmiş saçları tercih etmelisiniz. Saç şeklinin olabildiğince hacimli olması yüzünüzün uzunluğunu keser ve daha geniş görünmesini sağlayarak, yüzünüze orantı verir. Dümdüz fön çekilmiş ya da kısa saçlar bu yüz tipi için uygun değil. Eğer kısa saç kullanmak istiyorsanız çene hizasında kesilmiş saçları tercih edebilirsiniz. Alın genişliği ve yüz uzunluğu kâhkül kestirmek için en ideal biçimi verir. Kâhkül ve yandan kesilmiş perçemler, dalgalandırılmış saçlar uzun yüz için ideal saç kesimidir.

 

uzunyuz

 

Üçgen yüz şekline göre saç modelleri

 

Üçgen yüz şeklinin en belirgin özelliği çenenin dar olmasıdır. Dar çene hattının belirgin olmasını değil daha arka planda kalmasını sağlayacak saç şekilleri tercih etmelisiniz. Üçgen yüz şekline göre saç modellerinin en uygunu, saç uçlarının hacimlendirilmesi, dalgalandırılmasıdır. Şakak kemiğinden tepesine doğru volümü artırılmış kesimler ve saç uçlarının dalgalı olması sizin için en uygunudur.

 

ucgenyuz

 

Elmas yüz şekline göre saç modelleri        

 

Elmas yüz şekli için güçlü ve kemikli bir yüz şeklidir. Elmacık kemiklerin belirgin olduğu bu yüz tipine en çok yakışan saç şekli, bob saç kesimidir. En kısasının ensede bittiği, kısa ya da orta uzunlukta bırakılan, üstleri volümlü, hareketli küt kesimlere bob saç denir. 

 

elmasyuz

 

Dikdörtgen yüz şekline göre saç modelleri

 

Köşeli yüz hatlarında yerini alan dikdörtgen yüz, saç modeli bulmanın zor olduğu bir yüz şeklidir. Çene kemiğini geçmeyen kesimleri deneyebilir, şakak kemiğinizi örtecek şekilde yüzünüze perçemler düşürebilir, yüz kemiklerinizle dengeli ve uyumlu modelleri tercih edebilirsiniz.

 

dıkdortgenyuz

 

Kalp yüz şekline göre saç modelleri

 

Oval yüz şekline en yakın yüz biçimlerinden biri de kalptir. Bu şekle sahip olan yüzler genellikle geniş başlayıp incelen, sivri bir çeneye sahiptir. Saç kesiminde amaç; çenenin sivriliğini bölmek olmalıdır. Elmacık kemikleri ve sivri çeneyi yumuşatan, tepe noktasından başlayan kâhküllerle biçimlendirilmiş katlı kesimler kalp yüz şekli için uygundur.

 

kalpyuz



Etiketler: