Yüz Şekline Göre Saç Modelleri Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınların çoğunun saç modellerine önem veriyor. Çoğu kadının ilgilendiği saç modelleri sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Nasıl tercih edilir?  İşte cevabı haberimizde...

 

 

Her kadın saç modeline önem verir ve kendine en uygun modeli kesirir bunu yaparken yüz şekillerine bakarlar. Ancak bunun bazı püf noktaları vardır. Yüz şeklimize göre saç modelleri seçtiğimizde dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. 

 

-Saç şekliniz öne çıkarmak istediğiniz yerleri belirginleştiren, kapatmak istediğiniz yerleri örten ya da silikleştiren bir biçimde yapılmalıdır.

 

-Yüz şekline göre saç kesimi, aynı zamanda tarzınızın da belirleyicisi ve yansıtıcısı olacaktır. Giyim ve aksesuarlarınızı saç şeklinize göre çok daha rahat belirleyebilirsiniz.

 

kadın

 

-Saç kesimimiz kadar önemli bir diğer nokta da saç rengimizdir. Saç renginizi saçınızın şekliyle bütünleyen, tamamlayan bir adım olarak görün ve teninize en uygun saç rengini belirleyin.

 

sacrengi

 

-Yüz şekline göre saç kesimi yaptırdınız. Ancak saçın bakımı da bir o kadar önem taşımaktadır. Temiz, bakımlı, canlı saçlar çok daha iyi görünmenizi sağlar.

 

sackesimi

 

-Saç şeklinizi ortaya çıkaran modelleri deneyerek kendiniz de bulabilirsiniz. Kısa saçlara çeşitli spreylerle şekil vermek, katlı saçları ısıyla hareketlendirmek ve en iyi haline getirmek mümkündür.

 

sacspreyi

 

-Kuaförünüz de yüz şeklinizi en az sizin kadar iyi tanımalı ve yüz şekline göre saç modellerinden size en yakışanı önerebilmelidir. Bu noktada; iyi bir iş birliği her şeyi değiştirici bir etkiye sahiptir.

 

 
 

 



Etiketler: