Yüz Temizleme Jeli Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar temizleme jeli kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği temizleme jeli sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Yüz temizleme jellerinin amacı cildin epidermis olarak da adlandırılan üst katmanında biriken yağ ve kir kalıntılarını temizlemeye yardımcı olur. Köpük, jel ya da süt formunda pek çok süt temizleyici ürün bulmak mümkündür. Tüm bu ürünlerin genel amacı aynı gibi gözükse de cilt tipine uygun bir uygulama gerekir.

 

Yüz temizleme jeli nasıl kullanılır?

 

Yüz temizleme jelini yüzünüze uygularken ürünün gözlerinizle ve göz çevrenizle temasından kaçınmalısınız. Yüz temizleme jeli, nemli cildinizde kolayca köpürecektir. Yüzünüze hafifçe masaj yaparak cildinizi temizlediğinizden emin olduktan sonra, yine ılık suyla yüzünüzü durulamanız yeterlidir.

 

Yüz temizleme jeli ne işe yarar?

 

Temizleme jelleri cildinizi derinlemesine temizlemekte, kirlerden arındırarak cildinizin gözeneklerinin açılmasına yardımcı olmaktadırlar. Böylelikle cildiniz daha yumuşak ve sağlıklı hale gelir.

 

Yüz yıkama jeli yüze zarar verir mi?

 

Sabunları yüz temizliğinde de kullanmak cildi kurutabilir, cildin bariyer tabakasına zarar verebilir. Cildin bariyer tabakası cildin en dış katmanında bulunmakta deriyi bakterilere ve diğer zararlı maddelere karşı korumaktadır. Bu tabakanın zarar görmesi deriyi korunmasız bırakacaktır.

 

Yüz temizleme jeli her gün kullanılır mı? 

 

Yüz temizleme jeli her gün günde en az 2 kez kullanılmalıdır. Etkili bir bakım rutini edinmek için bu zamanı sabah ve akşam olarak planlayabilirsiniz. Geceleri cilt kendini yeniler ve onarır.



Etiketler: