Zehir Uzmanı Doktor Hayat Sigortası İçin Eşini Zehirledi!

ABD’nin Minnesota eyaletinde Connor Bowman adlı bir doktor, bir ilacın zehirlenmeye yol açan etkileri üzerinde araştırma yapıyordu. O ilaçtan eşine içirdi ve ölümüne yol açtı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Doktor Bowman’la ilgili ilk kuşkular eşi Betty’ye otopsi yapılmasına şiddetle karşı çıkmasıyla doğdu. “Karım doğal nedenlerle öldü. Hemen yakın ve küllerini bana verin” diyordu. Ancak adli tıp doktoru ölümün şüpheli olduğu görüşünde ısrar edince, bu kez eşinin cesedinde bir dizi özel tetkikler yapılması talebinde bulundu.

 

Eczacı olan 32 yaşındaki Betty Bowman, bağırsak ağrıları ve su kaybı nedeniyle 16 Ağustos’ta Minnesota’nın Rochester kendinde hastaneye kaldırıldı. İlk belirtiler gıda zehirlenmesine işaret ediyordu. Doktorların uyguladıkları tedavi sonuç vermedi ve genç kadının durumu hızla ağırlaştı: Kalbi teklemeye başladı, ciğerlerinde sıvı birikti, bu da çoklu organ yetmezliğini tetikledi. Ve Betty Bowman 4 günün sonunda öldü.

 

Doktor Bowman eşinin “Hemofagositik sendrom” diye bilinen ender bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğunu iddia etti. Klinik testleri bu iddiasını doğrulamadı. Otopsi sonuçları ise Betty’nin “Güz çiğdemi” çiçeğinden üretilen ve gut hastalığının tedavisinde kullanılan “Kolşisin” adlı ilacın zehirli yan etkilerinin kurbanı olduğunu gösterdi. Oysa Betty’nin gut hastalığı yoktu ve hiçbir doktor ona bu ilacı önermemişti.

 

Betty, hastaneye kaldırıldığı gece eşinin hazırladığı bir bardak karışık meyve suyu içti ve hemen sonra fenalaştı. Ölümünden sonra doktorların uyarısıyla polis, eşinin “Hemen cesedi yakın” isteğinin yerine getirilmesini engelledi. Daha sonraki haftalar polis bir numaralı şüpheli olan doktorun siciliyle ilgili soruşturma yürüttü. Sonuç: 30 yaşındaki Connor Bowman bir zehir uzmanıydı. Yıllardır Kansas Üniversitesi’nin panzehir merkezinde çalışıyordu, ayrıca Minnesota’daki ünlü Mayo Kliniği’nde staj yapmıştı.

 

Polisin hazırladığı raporda, Connor Bowman’ın Ağustos ayı başında, yani karısının ölümünden önce, Kansas Üniversitesi panzehir merkezinin hiçbir talebi olmamasına rağmen “Kolşisin” ile ilgili araştırmalar yaptığı, ne ölçüde bir dozun eşini öldürebileceğini hesapladığı anlatıldı.

 

Sonra yakınlarının ifadeleri patlak verdi: 2021 yılında evlenen çift geçinemiyordu ve ayrılmayı düşünüyordu. Arkadaşlarından bir kadın, Doktor Bowman’ın kendisine eşi ölürse hayat sigortasından 500 bin dolar alacağını itiraf ettiğini anlattı. Doktor Bowman’ın evini arayan polis bir bankaya yatırılan 450 bin doların makbuzunu buldu.

 

Şimdi Betty’nin ailesi mahkeme masraflarını karşılayabilmek için “GoFundMe” sitesinde açtığı bir sayfada yardım çağrısı çağrısı yapıyor.

 

Doktor Bowman ise “Bilerek ölüme sebebiyet vermek”ten tutuklandı.