3 Harf Hatası Yüzünden 10 Bin Dolarlık Seyahatleri İptal Oldu!

Kanada’nın Prince-Edouard adasında yaşayan Doug ve Nancy çifti, evliliklerinin 50’nci yıldönümünü iki arkadaşlarıyla birlikte İrlanda’da kutlamak için 10 bin Kanada Doları harcadılar .

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Porter Havayolları”nın bankosuna kadar işler yolunda gitti. Orada, Haliifax Havalimanı’nın bir görevlisi , “Pasaportunuzda adınızın Douglas Lee olduğu yazılı, uçak biletinizde ise Doug Lee. Ne yazık ki uçamayacaksınız” diye müdahale etti.

 

Sonuçta, Doug veya Douglas’ın uçağa binmesine izin verilmedi. Çünkü havacılık kuralları uçak biletindeki isim ile kimlik kartı veya pasaportta yazılı adın bire bir aynı olmasını şart koşuyor. Doug ve Nancy, arkadaşlarının onsuz İrlanda’ya uçmasını sadece izlemekle yetindiler. Nancy, “Onların bizsiz gitmeleri hüzün vericiydi. Ve de hiç de adaletli değildi” diye iç çekti.

 

Uçak rezervasyonunu yaptırdıkları seyahat acentasını aradılar. 5 saat süren çetin telefon görüşmeleri sonunda biletteki isim düzeltildi ama havayollarının internetinde bu düzeltme görülmedi.

 

Özetle, evliliklerinin 50’nci yılını kutlamayı düşledikleri İrlanda’ya bir türlü uçamadılar. Biletleri satan acenta çifte 2.200 dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Ne var ki, İrlanda’da onların programını hazırlayan seyahat acentası ile otel için ödedikleri 8 bin dolar boşa gitmiş oldu.