Amerika'da İki Başlı Dana Doğdu Ve Şimdilik Hayata Tutundu!

ABD’nin Louisiana eyaletinde bir çiftlikte 27 Şubat’ta dünyaya gelen çift başlı dana bugüne kadar herkesi şaşırtarak hayatta kalmayı başardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“İki yüzlü” adı verilen dananın 2 başının yanı sıra 4 gözü, 2 burnu, 2 ağzı ve sadece 2 kulağı var. Bu tür bi doğumun 400 milyonda bir görüldüğü belirtildi. Bir uzman, “Bu dananın uzun yaşamayacağını biliyoruz. Sadece birkaç gün hayatta kalabilecek. Ama canlı doğması bile başlı başına bir mucize” dedi.

 

Gerçekten de çift başlı danaların çoğu ya ölü doğuyor ya da birkaç saat veya birkaç gün yaşıyor. Bu çift başlı danaların en uzun ömürlüsü 40 gün yaşayabildi. Louisiana’daki çiftlikte doğan çift başlı danayı hem çiftlik sahipleri, hem de veterinerler yakından izliyor. Gözlemleri: “Başını kaldırmakta güçlük çekiyor ama giderek daha yukarı yükseltebiliyor. Tek başına ayakta duramıyor, o nedenle de annesinin memelerini ememiyor. Doğumundan itibaren hep biberonla beslendi. “

 

Çiftliğin sahipleri sosyal medyadan, hayvanın rahat edebilmesi için ziyaretçi kabul etmeyeceklerini duyurdular, “Acı çekiyor gibi görünmüyor. Onu sürekli gözetim altında tutuyoruz. Bugüne kadar bir çok güçlüğün üstesinden geldi ama ne olacağını ancak zaman gösterecek” dediler.



Etiketler: