Çiğ Kakaonun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda çiğ kakaonun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda çiğ kakaonun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda çiğ kakaonun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Çikolata hemen herkesin severek yediği bir gıda. Kakao çekirdeği kavrulup işlemden geçirildikten sonra çikolata yapımına hazır hale gelir. Kakao ağacının çekirdeği farklı bir şekilde daha değerlendirilebilir. Kakao çekirdeği soğuk sıkım tekniğiyle işlendiğinde çiğ kakaoya dönüşür. Bu şekilde kakao tozundan farklı özellikler içerir.  Kakao çekirdeği çiğ kakaoya dönüşürken içerdiği tüm besin maddeleri korunur. Çiğ kakao flavonoidler ve magnezyumla yüklü bir süper gıdadır ve günümüzde büyük marketlerde ve e-ticaret sitelerinde bulunmaktadır.

 

Eğer tatlıya bayılıyorsanız ve çikolata krizleri hayatınızın bir parçası olmuşsa, bedeninizi işlenmiş şekerle doldurmadan bu ihtiyacı gidermenin en iyi yolu çiğ kakao yemektir. İşte çiğ kakaonun faydaları.. 

 

1. Yorgunluğa iyi gelir

2. Ruh halini düzenler

3. Kalp sağlığını korur

4. Beyni güçlendirir

5. Erken yaşlanmayı önler

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.