Patates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda patates suyunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda patates suyunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin dikkatini çeken ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda patates suyunun sağlığa faydaları konusunda bilgiler verdi. 

 

Patates söz konusu olunca aklımıza bin bir çeşit yemek geliyor. Patates kızartması, haşlanmış patates, patates salatası ve kumpir. Bazılarının sağlığa faydası tartışmalı olsa da her biri birbirinden lezzetli ve hemen her sofrada kendine yer buluyor.

 

Peki hiç patatesin suyunu çıkarıp içmeyi düşündünüz mü? Tadı biraz önce saydığımız yemekler kadar lezzetli olmasa da patates suyunun sağlığa pek çok faydası var. Patates suyu C vitamini, potasyum, bazı B vitaminleri, kalsiyum, demir, fosfor, bakır ve sülfür gibi bir çok besin maddesini barındırıyor. İlginçtir ki patatesteki vitaminin çoğu kabuğunda saklı.  Bu yüzden suyunu çıkarırken patatesin kabuğunu soymadan bırakmak en sağlıklısı.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.