Çilek Maskesinin Tarifi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar çilek maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği çilek maskesi  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Cilt bakımında en önemli adımlardan biri olan peeling cildinizin nefes alması ve tazelenmesi açısından oldukça önemlidir. Çilekte bulunan vitaminler ve salisilik asit cildinizi ölü hücrelerden arındırarak cilt problemlerinin önüne geçer.Çilek, alfa-hidroksilik asit açısından zengin yapısı sayesinde ciltteki ölü cilt hücrelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Ölü hücrelerden arınmış bir ciltte sivilce, siyah nokta ve cilt lekesi sorunlarıyla daha az karşılaşılır. Ayrıca çilek kolajen üretimini destekleyip erken yaşlanmayı da önler.

 

Çilek maskesinin tarifi

 

Çileğin cilt üzerinde canlandırıcı ve peeling etkisi vardır. Özellikle kuru cilde sahip olanlara önerilen bu maske, cildi gerdiği için yüzde en fazla 10 dakika tutulmalıdır. 4 adet çileği ezerek güvenilir bir markaya ait olan bir yemek kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve cildinize ince bir tabaka halinde sürün. 10 dakika sonra soğuk suyla yıkayın. Ayda 2 defa uyguladığınız bu maske cildinize iyi gelecektir.

 

 


Etiketler: