Çöplükte 10 Yıldır 570 Milyon Euro Arıyor!

İngiltere’de 38 yaşında James Howells adlı bir mühendis 10 yıldır bir çöplükte bir “Hard disk” veya diğer bir deyişle “Sabit disk” arıyor. Çünkü, diskette bugünkü değerlerle 500 milyon Euro’luk “Bitcoin”in şifresi gizli.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Fenoreporter'ın haberine göre; 10 yıl önce James Howells bilgisayarında kripto para üretmeye başladı ve bir süre sonra 8 bin Bitcoin’den oluşan bir stok biriktirdi. O dönemde bu birikim50 bin Euro kadar tutuyordu. Birikimini bir “Sabit isk”te saklıyordu. Alternatif bankadaki hesabına ancak bu “Sabit disk” ile ulaşabilirdi.

 

2013’te bir gün birlikte yaşadığı kadın, bir kavga sonucu evini temizlerken çöplere doldurduğu çöp torbasına o diski de attı. Çöp torbasını kapının önüne koydu. Hemen o gün gelen çöpçüler poşeti alıp gittiler.

 

Mühendis diskinin kaybolduğunu farkettiğinde iş işten geçmişti. Çünkü çöp kamyonu yükünü çoktan Galya’daki Newport çöp toplama alanına boşaltmıştı. Mühendis çılgınlar gibi çöplüğe gitti. Bir çuval samanda bir iğne aramak gibi bir şey.

 

Aradan 11 yıl geçti. Mühendis hala çöplüğü karıştırıyor. Her geçen gün kabusu daha da büyüyor. Çünkü, Bitcoin’in değeri 76 bin Euro’yu geçti. Ve her geçen gün daha da yükseliyor. Bu, günümüz değerlerleriyle James’in 8 bin Bitcoin’inin 570 milyon Euro değerinde olduğu anlamına geliyor. Tabii, Bitcoin’in değeri arttıkça, James’in ateşi daha da yükseliyor.



Etiketler: