Danimarka'da Koronavirüs Sonrası Kronik Hastalığa Yakalanan Hasta Yüklü Tazminat Aldı!

Danimarka’da bir tıp öğrencisi Kovid-19’a karşı yaptırdığı “Astra Zeneca” aşısı sonrası hastalanınca açtığı davayı kazandı. Mahkeme genç kadına 11 milyon Danimarka Kronu (Yaklaşık 1,4 milyon Euro) tazminat ödenmesine hükmetti.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

30 yaşındaki öğrenci 2021 Şubat’ında “Astra Zeneca” aşısı vurdurdu. Ondan 12 gün sonra aşı piyasadan toplandı. Otistler için bir sağlık merkezinde stajyer olan kadın aşı sonrası ağır hastalanıp eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Günümüzde erken emekliye sevkedilen kadın sürekli baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği ve kronik yorgunluk gibi rahatsızlıklarla boğuşuyor

 

Tazminatın bu kadar yüksek tutulmasının gerekçeleri şöyle açıklandı: Genç yaşta çalışma kapasitesinin yüzde 90’ını yitirmesi, normal emeklilik yaşına kadar kazanacağı ücreti yitirmesi. Ayrıca genç kadının çalıştığı Fredericia Belediyesi’nin personeline Kovid-19’a karşı aşı zorunluluğu getirmesi.

 

Danimarka, “Astra Zeneca” aşısının yan etkilerinin çok ağıır olabileceğine ilişkin raporlar sonrası, bu aşının kullanımını kesinlikle yasakladı.