Demans İle Mücadele Eden Bruce Willis Uzun Süreden Sonra İlk Kez Görüntülendi!

69 yaşındaki Bruce Willis geçen yıl “Frontotemporale demans” denilen ve “Beynin ön ve temporal loblarındaki sinir hücrelerinin parçalanması, yani tıbbi deyimle dejenerasyonu sonucu oluşan” bunamaya yakalandı. O nedenle evine kapandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Neredeyse bir yıla yakın süreden sonra Bruce Willis geçenlerde Kaliforniya’nın Sherman Oaks kentine bir arabanın arka koltuğunda görüntülendi. Aracı yardımcılarından biri kullanıyordu Ayrıca aktörün eşi Emma Heming Willis, bir programda 2009’dan bu yana eşi olan Amerikalı aktörle hayatını anlattı.

 

Bruce Willis’in 2023 Şubat’ında demans hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Bu hastalığın en önemli özelliklerinden biri empati duygusunu kaybetmesi, başkalarının sorunlarına ilgisiz kalması. Üstelik bu değişim hastalığa yakalanın farkında bile olmadığı davranış değişikliklerine neden oluyor.

 

Aktörün yakınları ayrıca Bruce Willis’in “Aphasie” denilen konuşma üçlüğü çektiğini de açıkladılar. Bruce Willis’in bugün hastalığının ne aşamada olduğu bilinmiyor ancak eski eşi Demi Moore, “İçinde bulunduğu koşullara göre durumu iyi sayılabilir” dedi.