Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar doğal makyaj yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği doğal makyaj sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Doğal görünümlü makyaj, "no makeup look" ya da "no makeup makeup" denilen, yüzünde makyaj yokmuş gibi duran makyaj yapma tekniğidir. 

 

1) Temizleme ve nemlendirme

 

Cildi kirden ve yağdan arındırmadan makyaja başlamak hatadır. Cildini temizlemeden makyaj yaptığında, cildin üzerindeki kirlerin gözeneklerin içine hapsolmasına yol açar, siyah nokta ve sivilceler için en ideal zemini hazırlamış olursun. Makyaj yapmadan önce cildinin pürüzsüz ve yumuşak olduğundan emin olmalısın. Cilt tipine uygun bir temizleme ürünü ile cildini temizledikten sonra, bir peeling ile cildini ölü derilerden arındırarak pürüzsüz olmasını sağlayabilirsin. Eğer BB krem ya da CC krem süreceksen nemlendirici kullanman gerekmiyor. Bu ürünlerin içerisinde nemlendirici vardır, ama fondöten kullanacaksan mutlaka cildini nemlendirmelisin. Ten makyajına geçmeden önce nemlendiricinin iyice emilmesini bekle. 

 

2) Kusursuz ten makyajı ile başla

 

Cildini temizleyip arındırdıktan sonra sıra cilt tonunu eşitlemeye, yüzündeki kızarıklıkları, sivilceleri ve diğer kusurları gizlemeye geldi. Doğal görünümlü makyaj için ince yapılı bir fondöten ya da BB krem veya CC krem tercih edebilirsin. Fondötenin az veya orta kapatıcılıkta olmalı, yüksek kapatıcılıkta olursa yüzünde makyaj yokmuş gibi durmayabilir. Islak bir sünger yardımıyla ve tampon hareketlerle fondöteni tüm yüzüne yedirmelisin. Gözenek problemin varsa ya da yağlı bir cilde sahipsen, fondöten sürmeden önce silikon bazlı bir makyaj bazı ile sadece gözeneklerin yoğun olduğu T bölgene az miktarda makyaj bazı sürebilir ve gün içerisinde cildinin daha az parlamasını sağlayabilirsin. Doğal makyaj yaparken mat ya da ışıltılı bir fondöten seçebilirsin. Işıltılı ya da ıslak bitişli fondötenler, ışığı daha iyi yansıttıkları için yüzünde kendi doğal cildin gibi durur. Işıltılı bir fondöten kullanmayacaksan, aydınlatıcı bir fondöten bazını fondöten sürmeden önce tüm yüzüne uygulayarak sanki cildin kendiliğinden parlıyormuş gibi gösterebilir, yüzünü aydınlatabilirsin. Göz altlarında morluklar varsa fondöten sürdükten sonra bir kapatıcı uygula. Kapatıcıyı noktalar halinde sadece morlukların üzerine sürmelisin ve yoğun uygulamaktan kaçınmalısın. Son olarak transparan bir pudradan büyük bir fırça ile az bir miktar alıp, tüm yüzüne ince bir tabaka halinde uygulayarak ten makyajını sabitleyebilirsin. 

 

3) Doğal göz makyajı ile bakışlarını canlandır

 

Şeftali, kahverengi, gül kurusu gibi doğal tonlarda farlar seçmelisin. Göz kapağının üzerine ve katlanma bölgesine doğru uyguladığın farı iyice dağıtmalısın ve gözünde far yokmuş gibi durmasını sağlamalısın. Far yerine bronzer kullanabilirsin. Geniş bir far dağıtma fırçasına bronzer alıp göz kapaklarında iyice dağıtırsan, şimdiye kadar gördüğün en doğal ve sade göz makyajını yapabilirsin. Bronzer turunculuk içerebilir ya da soğuk alt tonlarda olup grilik barındırabilir. Doğal makyaj modelleri genellikle eyeliner uygulaması içermez, ama göz kalemi kullanabilirsin. Yoğun bir görünüm istiyorsan, kahverengi bir göz kalemi ile üst kirpik diplerine ince bir kalem çekip, daha sonra far fırçası ile dağıtarak doğal bir görünüm elde edebilirsin.

 

4) Maskara ile gözlerini ortaya çıkar

 

Far uygulamasından sonra mutlaka bir maskara sürmelisin. Kirpiklerini tek tek ayıran ve uzatan bir maskara tercih edersen, hacim veren ve kirpikleri birbirine yapıştıran maskaralardan daha doğal durur. En fazla iki kat maskara uygulamalısın, daha fazlası elde etmek istediğin "makyaj yokmuş" izlenimini bozabilir. Siyah maskara yerine kahverengi bir maskara seçersen, "no makeup makeup" görünümünü daha da güçlendirebilirsin. 

 

5) Kaşlarını şekillendir ve belirginleştir

 

İster doğal bir makyaj ister yoğun bir gece makyajı olsun, güçlü görünen kaşlar bütün ifadeni değiştirir, bakışlarına anlam katar ve gözlerini öne çıkarır. Önce kaşlarına istediğin şekli verdikten sonra kaşlarının arasındaki boşlukları, kaşlarınla aynı renkte bir kaş kalemi ya da kaş pudrası ile doldurabilirsin. Eğer kaşlarının rengine uygun bir kaş ürünü bulamıyorsan, kaşlarınla aynı renkte mat bir far ile kaşlarını doldurabilirsin. Kesik uçlu bir far fırçasına az miktarda far alıp fazlasını silkeledikten sonra kaşına uygulayabilir ve daha sonra temiz bir kaş fırçası ile fazlalıkları alabilirsin. Kaşların yeteri kadar koyu renkli ve yoğunsa doldurma işlemini atlayabilir, renkli ya da şeffaf bir kaş sabitleme jeli ile kaşlarının gün boyu bozulmadan kalmasını sağlayabilirsin. Kaşlarını doldurduktan sonra da bu işlemi uygulamalısın.

 

6) Kontürleme ve aydınlatma

 

Kontür ve aydınlatıcı yoğun uygulanmadığı takdirde oldukça doğal durur ve yüzüne boyut katarak doğal güzelliğini ortaya çıkarır. Gölgelendirme işlemi için krem ya da toz ürünler kullanabilirsin. Kontürünü çok az ve çok ince bir şekilde uygulamalı ve sınırları kayboluncaya kadar fırçayla ya da süngerle iyice dağıtmalısın. Aydınlatıcın sim içermemeli. Bu, istediğin doğal görünümden uzaklaşmanı sağlar. Cildine ıslak bir görünüm veren krem formüllü aydınlatıcılar, toz aydınlatıcılardan daha doğal durur.

 

7) Doğal allık uygulaması

 

Allık yüzüne canlılık katar. Krem allıklar her zaman daha kalıcıdır. İçerisinde çok hafif ışıltılar olan bir allık tercih edersen cildin daha sağlıklı görünür. Göz makyajında kullandığın renklere uygun bir tonda allık denemelisin. Allık sürerken hafifçe gülümseyerek aynaya bak ve yanaklarının şişkin yerlerine hafifçe şeftali ya da pembe tonlarda allık uygula. Eğer yanında allık yoksa kullandığın rujunu da fırçayla ya da parmağınla hafifçe yanaklarına sürebilirsin. Güneş yüzün yüksek bölgelerini yaktığı için, burnumuzun üzeri de kızarır. Allık fırçanı burnunun üzerine de hafifçe dokundurursan, daha masum ve güneşte yanmış gibi bir görünüm elde edersin.

 

8) Ruj ile doğal görünümünü tamamla

 

Sade makyaj modelleri, her zaman doğal dudak rengine yakın ten rengi, şeftali, gül kurusu ya da açık pembe tonlarında bir ruj ile tamamlanır. Rujunu sürmeden önce dudak kalemi kullanıp kullanmamak sana kalmış. Eğer dudak çizgin çok belirgin değilse kullanmalısın, ama dudak kalemi olmadan ruj sürmek daha doğal duracaktır. Tek başına ya da rujun üzerine dudak parlatıcısı da sürebilirsin.

 


Etiketler: