Fransa'da 9 Yaşındaki Çocuk 2 Yıl Evde Tek Başına Yaşadı!

Fransa’nın Angouleme kentinde bir anne, 9 yaşındaki oğlunu bir dairede 2 yıl tek başına yaşattı. Kadın da oğlundan 5 kilometre ötede erkek arkadaşıyla birlikte yaşıyordu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Fransa’yı ayağa kaldıran olay özetle şöyle:

 

Çiftin boşanmasından sonra, mahkeme kararıyla çocuğun velayeti anneye verildi. O da çocuğu evde tek başına yaşamaya zorladı ve çekip gitti. Arada bir uğrayıp, biraz yiyecek bıraktı. Çocuğun okula gitmesi gerekiyordu; ama asla götürmedi. Çocuk tek başına okuluna devam etti. Notları da epeyce yüksekti. Sınıfında hiç kimsenin durumdan haberi olmadı.

 

Çocuk evde pastayla, soğuk konserveyle ve komşusunun balkonundan çaldığı domatesle besleniyordu. Çoğu kez ne ısıtıcı oluyordu evde, ne elektrik. Çocuk üşümemek için üç kat battaniyeye sarılarak uyuyordu. Çocuğun sık sık kendilerinden yiyecek istemesinden kuşkulanan komşular sonunda polise haber verdiler. Polis evde bomboş bir buzdolabıyla karşılaştı. 39 yaşındaki annenin hiçbir eşyası yoktu. Komşular annenin arada bir mobilette geldiğini gördüklerini anlattılar. Buna karşılık çocuk hiçbir zaman annesinin yaşadığı eve gitmemişti.

 

Bir yurda götürülen çocuk, annesi kendisini terkedince, önce ağabeyiyle birlikte yaşadığını, sonra tek başına kaldığını anlattı. Mahkemede anne her şeyi inkar etti, “Oğlum hepsini uyduruyor” dedi. Cep telefonunun çocuğu okula götürmediğini kanıtladığı hatırlatılınca, “Telefonumu sürekli bir yerlerde unutuyorum” dedi. “Oturduğunuz evde neden oğlunuza ait hiçbir eşya yok?” sorusuna da “Diş fırçası var ama mobilyaların arkasına düştü” yanıtını verdi.

 

Son bir yılda oğlunu görmeye sadece 2 kez gitmişti. “Ben tavuklar gibi yumurtanın üstüne kuluçkaya yatan annelerden değilim. Ama yine de o benim oğlum” dedi. Mahkeme anneyi 12 ayı tecilli, 6 ayı da elektronik kelepçeli 18 ay cezaya mahkum etti. Zaten çocuk da artık “Anne”sini görmek istemiyordu…