Fransa'daki Kurtlar Almanya'dakilerden Daha Mı Aç? Cevabı Hınzırlık İçeriyor!

Avrupa (AB) Komisyonu’nun bir raporuna göre, Fransa’daki kurtlar Avrupa ortalamasından 3 kat daha fazla koyun parçalıyor. Alman gazetesi “Süddeutsche Zeitung” bu rapordan yola çıkarak ilginç bir araştırma yaptı ve şu soruyu ortaya attı: “Fransa’da kurtlar mı daha aç, boyun sürüsü sahipleri mi?”

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

AB Komisyonu Aralık ayı sonunda yayınladığı raporun mercek altına alındığı haberde, Fransa’da kurtların Almanya’ya göre 3 kat daha fazla koyuna saldırıp parçaladıkları tespiti üzerinde duruldu. Rapora göre, Fransa’da 1.104 kurt 12 bin 526 çiftlik hayvanını (79’u köpek, geri kalanı koyun) parçaladı. Almanya’da ise 1.404 kurt, 3’ü köpek olmak üzere 4 bin 162 kurban aldı.

 

Bu verilerin kurtların en büyük katliamı Fransa’da yaptıkları anlamına geldiğini belirten gazete, haberinde şöyle dedi: Rapordaki verilere göre, Fransa’da her kurt yılda ortalama 11 koyun parçalıyor.Oysa bu rakam Almanya’da ve İtalya’da kurt başına 3 koyun, hele Polonya’da ise kurt başına yarım koyun ile sınırlı.”

 

Haberde, “Bu önemli fark acaba Fransa’da koyunların geniş ovalarda ve meralarda daha rahatça otlamalarından mı kaynaklanıyor, yoksa hayvan besicileri ile kurtlar arasında gizli bir işbirliğinden mi? Çünkü Avrupa’da hiçbir ülkede sürü sahiplerine Fransa’daki kadar telef olan koyun tazminatı ödenmiyor. Örneğin, 2022’de Fransa’da kurtların saldırıp parçaladığı koyunlar için besicilere 4,1 milyon Euro yardım yapıldı. Almanya’da ise bu rakam 616 bin Euro’da kaldı. Bu da, Fransa’daki kurtların neden daha obur oldukları konusunda bir ipucu veriyor.”