Göz Altı Işık Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de göz altıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar göz altı ışık dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği göz altı ışık dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Vücudun ihtiyacı olan süreden daha fazla veya az uyunulduğunda, vücut olması gerekenden fazla yorulduğunda, alkol ve sigara gibi ürünler kullanıldığında, kötü beslenildiğinde göz altlarında problemler oluşabilmektedir. Bunun yanı sıra her herhangi bir sağlık soruna sahip olmakta göz altlarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Yaşlanmanın ilk etkilerinden birisi ise sarkık, çökük veya şişik gözaltlarıdır. Bazense genetik özelliklere bağlı olabilen bu durum ile başa çıkabilmek göz altı ışık dolgusu ile mümkün olabilmektedir. Göz altı ışık dolgusu ile kişiler daha sağlıklı bir görünüme sahip olmaktadır.

 

Göz altı ışık dolgusu nedir?

 

Göz altı ışık dolgusu, göz altındaki morluk ve karartıların görünümünün iyileştirilmesinde, yorgun görüntüyü azaltmada, kırışıklıkların, çöküntünün ve sarkmaların giderilmesinde ve gözaltlarındaki eşitsizliklerin giderilmesinde kullanılan bir dolgu işlemi yöntemidir. Göz altı bölgesinde meydana gelen hacim eksiğinin altına destek sağlayarak daha dinç bir görüntü elde edilmesini sağlamaktadır. Göz altı ışık dolgusu, göz altı torbalarını ve çukurları tedavi etmenin yanı sıra dolgu maddesinin içeriğindeki hyalüronik asit maddesi sayesinde göz altındaki derinin renginin açılmasını sağlamaktadır. Hyalüronik asit sayesinde göz altı daha aydınlık ve daha parlak bir görünüme kavuşmaktadır.

 

Göz altı ışık dolgusu nasıl yapılır?

 

Göz altı ışık dolgusu işlemine göz altlarına lokal anestezik krem uygulanarak başlanılmaktadır. Böylelikle kişilerin duyacağı ağrı ve acı hissiyatı en aza indirilmektedir. Ardından işlem yapılacak olan bölge antiseptik solüsyon yardımı ile dezenfekte edilmektedir. Sonrasında ise problemli olan göz çevresindeki doğru noktalara kanül uçlu iğneler ile uygun miktarda dolgu maddesi enjekte edilmektedir. Kanül iğne ile göz yaşı oluğuna ve çevresine işlem yapılmaktadır. İşlem süresi 15-20 dakikadır. İşlem sonrasında daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşan kişiler, günlük hayatlarına devam edebilmektedirler.

 


Etiketler: