Hindistan'da Kayıp Bir Yavru Filin Annesiyle Göz Yaşartan Buluşması!

Hindistan’da 4-5 aylık bir yavru fil yolunu şaşırıp kayboldu. Doğal yaşamı koruma görevlileri sonunda onu bulup annesiyle kavuşturdu. 29 Aralık’ta Hindistan’ın güneyindeki Tamil Nada eyaletinde bulunan Anamalai kaplan yaşam bölgesinde 4-5 aylık bir yavru fil sürüden uzaklaştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Fillerin ilginç bir huyu var: Bir kayıp olduğunu anladıklarında sürünün çoğu bölgeyi terkediyor ama birkaç fil kalıp kayıp olanın dönüşünü bekliyor. Özellikle insanlar ile filler arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerde, sürü güvenlik nedeniyle uzaklaşmayı tercih ediyor. Kaybolan yavrunun annesi de zor bir tercihle karşı karşıya kalıyor: Ya sürüyle birlikte gidecek ya da yavrusunu bekleyecek.

 

kayip bir yavru filin annesiyle kavusmasi gozyaslari sel oldu

 

Doğal yaşam alanı görevlileri kaybolduğu için panik halinde olan yavru fili buldular, drone aracılığıyla sürünün yerini tespit ettiler. Ve mutlu son: Yavru fili yıkadılar, üstünde olabilecek insan kokusunu yok etmek için çamura buladılar ve kamyona koyup annesinin de yer aldığı sürüye götürdüler. Yavru fil annesine kavuşunca onun koynuna sokuldu, sonra ikisi kucak kucağa uykuya yattılar.