Ä°ran'da Süleymani'nin Mezarı Yakınında Düzenlenen Saldırlarda Ölü Sayısı 89'a Yükseldi!

Ä°ran'ı Kirman eyaletinde Süleymani’nin mezarının bulunduÄŸu mezarlığın yakınında düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 89'a yükseldi. 

 

Duvar'da yer alan habere göre; Ä°ran'ı Kirman eyaletinde Süleymani’nin mezarının bulunduÄŸu mezarlığın yakınında düzenlenen saldırılarda yaralanan beÅŸ kiÅŸi daha hayatını kaybetti. Saldırılarla baÄŸlantılı ÅŸüpheliler gözaltına alındı. Ä°ran’ın Kirman eyaletinde Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin mezarının bulunduÄŸu mezarlığın yakınında gerçekleÅŸen iki ayrı patlamada yaralanan beÅŸ kiÅŸinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısının 89’a yükseldiÄŸi açıklandı. Ä°ran resmi ajansı IRNA, ölenler arasında 12 çocuk ile 33 kadının bulunduÄŸunu ve 12 kiÅŸinin de Afganistan vatandaşı olduÄŸunu aktardı. Saldırıda yaralanan 284 kiÅŸinin büyük çoÄŸunluÄŸunun taburcu edildiÄŸi belirtildi.

 

'SÄ°ZÄ° NEREDE OLURSANIZ OLUN BULACAÄžIZ’

 

CumhurbaÅŸkanı Ä°brahim Reisi, bugün düzenlenen cenaze töreni için Kirman'a gitti. Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami ile üst düzey yetkililer de törene katıldı. Mezarlıkta düzenlenen cenazeye yer darlığı nedeniyle halkın katılmaması çaÄŸrısı yapıldı. Reuters haber ajansının aktardığına göre, Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, cenaze töreninde yaptığı konuÅŸmada, saldırıyı üstlenen IŞİD'e atıfla, "Sizi nerede olursanız olun bulacağız" ifadelerini kullandı.

 

REİSİ: IŞİD ABD VE İSRAİL TARAFINDAN OLUŞTURULDU

 

CumhurbaÅŸkanı Reisi de televizyonda yayınlanan konuÅŸmasında, "DüÅŸmanlarımız Ä°ran'ın gücünü görebiliyor; tüm dünya gücümüzü ve nelere kadir olduÄŸumuzu biliyor. Güçlerimiz nerede ve ne zaman eyleme geçeceklerine karar verecekler" açıklamasında bulundu.  Ardından cenaze töreninde açıklama yapan CumhurbaÅŸkanı Reisi, saldırıları üstlenen IŞİD'in ABD ile Ä°srail tarafından oluÅŸturulduÄŸunu ve yönetildiÄŸini ifade ederek ÅŸunları kaydetti: "ABD, bölgede Ä°slami görünüme sahip baÅŸka bir Ä°srail'in oluÅŸumunu arıyordu. Åžimdiki Ä°srail, Yahudi görünümü ve adıyla kurulmuÅŸtu fakat bölgede diÄŸer Ä°srail'in de IŞİD'in 'Ä°slam HalifeliÄŸi' adı altında kurulmasını planlıyorlardı.” Söz konusu planların boÅŸa çıkarıldığını savunan Reisi, "Bu hadisede de halkımıza güvence veriyorum. Ä°ntikam inisiyatifi silahlı kuvvetlerimizin elindedir, saldırıya karşılığın yeri ve zamanı silahlı kuvvetlerimiz tarafından belirlenecektir" dedi.

 

Ä°ran devlet kanalına yansıyan görüntülerde de ölenlerin yakınlarının Ä°ran bayrağına sarılmış tabutların üzerine kapanarak aÄŸladığı görüldü. Cenazeye katılanlar, tören sırasında, "Ä°ntikam, intikam", "Amerika'ya ölüm" ve "Ä°srail'e ölüm" sloganları attı. Sabah yerel saatle 10.00'da baÅŸlayan cenaze töreni cuma namazı sonrasında sona erecek.

 

Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ° BAKANI: ÅžÜPHELÄ°LER GÖZALTINDA

 

Ä°ran Ä°çiÅŸleri Bakanı Ahmed Vahidi de 3 Ocak'ta Kirman'da düzenlenen saldırılarla baÄŸlantısı tespit edilen bazı kiÅŸilerin gözaltına alındığını duyurdu. Kirman eyaletinde açıklama yapan Vahidi, "Ä°stihbarat ekipleri, Kirman'daki terör patlamalarına karışan kiÅŸiler hakkında çok güzel ipuçları buldu ve bu olayda rolü olan bazı kiÅŸiler gözaltına alındı" dedi. Vahidi, saldırılarda ölenlerin 30'unun çocuk olduÄŸunu da açıkladı.

 

Ne olmuÅŸtu?

 

Kirman eyaletinde Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin BaÄŸdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4'üncü yılı nedeniyle anma töreninin yapıldığı mezarlığın yakınında saldırı düzenlenmiÅŸti. Ä°ran Ä°çiÅŸleri Bakanı Ahmed Vahidi daha önce yaptığı açıklamada, saldırıda 84 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 284 kiÅŸinin yaralandığını belirtmiÅŸti. Saldırıyı IŞİD üstlenmiÅŸti.



Etiketler: