Midede Titreşim Yapan Bir Hap Açlık Duygusunu Bastırıyor!

Amerika’daki “Massachusetts Teknoloji Enstitüsü” (MIT) bünyesindeki bir araştırma ekibi eczacılık alanında devrim yapacak bir hap geliştirdi. Zayıflamak için çırpınan obez veya aşırı kilolu kişilerin günlük yaşamlarını kökten değiştirecek çözüm bulundu mu? MİT araştırmacıları son buluşlarını açıkladılar: Açlık duygusunu bastıran bir hap.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Hapın içinde bir mekanizma kapsül mideye girince bir minnacık motoru hareket geçiriyor, o d titreşimler yaymaya başlıyor. 30 dakika boyunca bu küçük titreşimler beyine doymuşluk hissi veren mesaj gönderiyor.

 

Araştırma ekibinden MIT eski öğrencisi, şimdi Harvard Üniversitesi’nde bio-mühendis olarak görev yapan Shriya Srinivasan, “Kilo vermek veya iştahını kontrol altına almak isteyen biri, bu hapı her yemekten önce içmeli” dedi, şu bilgiyi verdi: “Bu hap halen uygulanmakta olan ve hastaların yan etkilerinden şikayet ettikleri diğer tedavi yöntemlerine bir alternatif olabilir.”

 

30,65 milimetre büyüklüğündeki hap aşırı kilolu 10 domuzda denendi. Her hayvana yemekten 20 dakika önce yutturuldu.

 

Sonuç: Hap içirilen şişman domuzlar, normal kilolu domuzlardan yüzde 40 daha az yemek yediler. Araştırmacılar daha sonra bu şişman denek domuzların sindirim sistemlerinde herhangi bir sorun çıkmadan ve diğer yan etkilerle karşılaşmadan kilo vermeye, yani zayıflamaya başladıklarını tespit ettiler.

 

Bu ikna edici sonuçlarla cesaretlenen araştırmacılar şimdi hapı insanlarda denemeye hazırlanıyor. Dahası yakın bir gelecekte makul, hatta düşük bir fiyatla seri üretime geçilebileceğini umuyor.