Monte Carlo'da Süper Zenginler İçin Yepyeni Bir Mahalle Doğuyor!

Toplam yüzölçümü sadece 2 kilometrekare olan Monaco prensliğinin büyümek veya genişlemek için denizi doldurmaktan başka çaresi yok. O da öyle yapıyor. Şu sıralar harıl harıl Akdeniz’den 6 hektarlık bir bölüm dolduruluyor. Denizden kazanılan bu alanda süper lüks bir mahalle yükselecek. Projenin maliyeti: 2 milyar Euro.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Mareterra” adı verilen projeyi yürüten “Anse du Portier” firması mahallenin inşaatını öngörülenden 8 ay önce önümüzdeki yıl içinde teslim edeceğini açıkladı.

 

2 kilometrekarelik alanda 39 bin kişinin yaşadığı Monaco, 1950’den beri denizi doldurarak 40 hektarlık bir arazi kazandı. Ama 2015’te düğmeye basılan bu son projenin Ortadoğu’da, örneğin Dubai’de bile eşi yok. Çünkü doldurulacak alan çok derin (50 metre), ayrıca depreme karşı ve bir de çevreye en küçük bir zarar bile vermemek için çok katı önlemler ve koşullar içeriyor.

 

monte carlo da super zenginler icin yepyeni bir mahalle doguyor

 

“Grimaldi Forum” adındaki Monaco Kongre Salonu’nun hemen yakınında yükselecek yeni mahalle toplam 130 daireli 5 apartman ve 10 villadan oluşacak. Apartmanların ve villaların tasarımı ünlü İtalyan mimar Renzo Piano’ya emanet edildi.

 

Tüm daire ve villaların çoktan satıldığı yeni mahallede fiyatlar dudak uçurtuyor: Metrekaresi 120 bin Euro! Yani, 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı en az 12 milyon Euro. Bugünlerde mahallenin peyzajı üstünde çalışılıyor: Çok yoğun ağaçlandırma, deniz kıyısında yürüyüş parkuru, küçük bir liman ve halka açık bir park.