Murat Soner'den Karakomik Filmler İncelemesi!

Youtube'da yayınladığı sinema ve dizi eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda Cem Yılmaz'ın yeni gösterime giren Karakomik Fimler filmlerini inceledi. 

 

Youtube'da yayınladığı sinema ve dizi eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda Cem Yılmaz'ın yeni gösterime giren Karakomik Fimler filmlerini inceledi. Ünlü Youtuber Murat Soner Karakomik filmler ile ilgili "Bundan yaklaşık 10 ay önce Karakomik Filmler "TUTMAZ" dediğim videoyu izlemiş olabilirsiniz, ya da belki de bu kanal ilk kez karşınıza çıktı ve bu videoyu izledikten sonra Youtube size önerdiği için izleyeceksiniz. O yüzden en baştan uyarayım ki bu bir kendini haklı çıkarma videosu değil. "Bak ben dediydim" videosu hiç değil.

 

Çünkü durum o videodakinden çok daha kötü. Çünkü o videoda Cem Yılmaz, "bu filmleri sadece kendi öyle istediği için çektiğinden dolayı, diğer Cem Yılmaz filmlerinden daha az izlenecektir" dedim. Bir de en az 2 milyon izlenir demiştim. Ama o günden bugüne bu kanal bana bi şey öğretti, asla rakam verme.

 

E o zaman biraz daha net olmanın vakti geldi. Şimdi Karakomik Filmler'le ilgili görüşlerime geçmeden önce şunu bi açıklığa kavuşturalım; Ben kim oluyorum da Cem Yılmaz’ın filmlerini eleştiriyorum.  Hemen söyleyeyim duvarında pembe led ışık olduğu için premium diye kaktırılmış salonda, tam 28 Liraya toplam yarım saat reklamın ardından film izleyen ve bu memlekette eğlencenin bile vergisini ödeyen bir vatandaş olarak eleştiriyorum.  Ben bu filmde eğlenmedim deyip verdiğim eğlence vergisini de geri isteyemeyen bir vatandaş olarak. Hani bir restoranda afiyetle yemek yemeye gidersin de o yemekten kıl çıkar ya, heh ona verdiğim tepkiyi veriyorum.

 

Ama direk filmle ilgili ne düşündüysem o. Filmleri oyuncuların da olduğu galada, ayıp olmasın diye gülen kalabalıkla izleyen tayfa gibi "2.film ilk fimin gölgesinde kalmış sanki" kıvamında tontiş cümleler de kurmayacağım. Direkt diyeceğim ki "üzgünüm, gelmiş geçmiş en kötü Cem Yılmaz filmleriydi."

 

Bu 2 filmden ilki olan "2 Arada" için çok hüzünlü bi dram gibi yorumlar yapılmış… Evet 2 Arada biraz daha izlenesi bir film ama benim gördüğüm dram, ön dişlerinin olmayışını takıntı yapmış saf temiz bir adamın Joker gibi yavaş yavaş nasıl bir kötüye dönüştüğünün dramı değildi. Diğerlerinden çok daha farklı ve kaliteli işler yaparak Türk sinemasının gelişmesine katkı sağlayan, bugüne kadar dram yaptığında da yapabilen, komedi filmi yaptığında az ya da çok güldürebilen ve bu işe aşık bir adamın maalesef kötü bir denemesinin dramıydı.

 

"2 Arada" sonu ortasından belli, beni çok da hüzünlendirmeyen ama gerçek yaşamda da olan karakterlerin olduğu bi film aslında. Hani kendi işi tehlikeye girince babasını oğlunu tanımayan adamlar vardır ya iş yerlerinde heh onlardan birinin hikayesi.Yani yine, insan durduk yere kötü olmaz, aslında insanı kötü yapan çevresidir hikayesi olacakmış da tam o sırada elektrikler kesilmiş, kalanını yazamamış gibi.

 

Gelelim 2. Film olan "Kaçamak"a, yani Karakomikler'in “komik” olanına. O zaman şu tırnağı bi açalım. Çernobil ne kadar komikse bu film de o kadar komik. Uzay gemisini  çıkart, geri kalanını Cem Yılmaz değil de Şeyma Subaşı yazmış gibi. Heh tam komik bi şey geliyo galiba dediğiniz yerde bi esneme geliyo.

 

Yani olan aslında olan şu Türk sinemasında 1'er saatlik 2 filmi aynı anda vizyona sokayım gibi değişik bi şeyi başarayım derken, 1 saatlik bir filmle insanı sıkmayı başarmak." ifadelerini kullanırken bu ifadeleri ile filmlerle ilgili eleştirilerini takipçileri ile paylaştı. 

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.