Netflix Hollywood'un Simge Eserlerinden Mısır Tiyatrosu'nu Restore Ettirdi! Bu Hafta Açılacak!

Netflix Hollywood'un simge eserlerinden olan Mısır Tiyatrosu'nu (Egyptian Theatre) restore ettirirken, eser bu hafta yeniden açılacak. 

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Netflix Hollywood'un simge eserlerinden olan Mısır Tiyatrosu'nu (Egyptian Theatre) restore ettirirken, eser bu hafta yeniden açılacak. Netflix restorasyonda kar amacı gütmeyen organizasyon American Cinematheque ile çalışırken eser 1922'deki görkemli haline geri döndürüldü. 

 

netflix mısır tiyatrosu egyptian theatre ı restore ettirdi bu hafta acilacak

Fotoğraf: egyptiantheatrefoundation.org

 

 

Fenoreporter'ın Amerikan basınından aktardığı haberine göre, Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte Netflix bir de klasik film sarayına sahip olacak. Bundan 101 yıl önce Mısır Tiyatrosu (Egyptian Theatre) başrolünde Douglas Fairbanks'in yer aldığı sessiz film 'Robin Hood'un galasıyla kapılarını dünyaya açmıştı. Mısır Tiyatrosu'nun ilk sahiplerinden şovmen Sid Grauman burayı birbirinden ilginç antik hiyerogliflerle, sfenkslerle, ve antik mısır kolonlarıyla dekore etmiş, eser yıllar boyu Hollywood simge eserlerinden biri olmuştu. Sid Grauman Mısır Tiyatrosu ile birlikte Amerika'nın Hollywood bölgesinin simge eserlerinden bir diğeri olan Çin Tiyarosu (Chinese Theatre)'ın da kurucusudur. Michael Herhandez bu hafta düzenlediği turda bir filmin büyük boyutta galalar ile tanıtılmasının şovmen Sid Grauman'ın fikri olduğunu dile getirdi. 

 

netflix mısır tiyatrosu egyptian theatre ı restore ettirdi bu hafta acilacak

Fotoğraf: TripAdvisor'dan alınmıştır. 

 

Michael Hernandez Mısır Tiyatrosu'nun kurucusu Sid Grauman'ı anlatmaya devam ederken şu ifadeleri kullandı: 

 

netflix mısır tiyatrosu egyptian theatre ı restore ettirdi bu hafta acilacak

Fotoğraf: egyptiantheatrefoundation.org

 

"Antik Mısır kıyafetleri, sfenksleri ve koruyucu köpeklerle sahne alır. Şovunu bu şekilde 5-10 dakika sürdürdükten sonra filmi takdim ederdi. Bunların hepsi şovun bir parçasıydı. Filmin başlamasına 5 dakika kala yanındaki Harem kostümleriyle yer alan modeller seyircilere koltuklarına kadar eşlik ederlerdi. Muhteşem zamanlardı"