Romain Saiss Beşiktaş'tan Ayrılma Sebebini Açıkladı! Sebebi Ne?

Beşiktaş'tan ayrılarak Al Sadd takımına transfer olan Beşiktaş'ın eski yıldızı Romain Saiss yaptığı açıklamada ayrılık sebebini detaylarıyla anlattı. 

 

Beşiktaş'tan ayrılarak Al Sadd takımına transfer olan Beşiktaş'ın eski yıldızı Romain Saiss yaptığı açıklamada ayrılık sebebini detaylarıyla anlattı. Beşiktaş'tan ayrılarak Al Sadd takımına transfer olan Beşiktaş'ın eski yıldızı Romain Saiss yaptığı açıklamada ayrılık sebebini detaylarıyla anlattı. 

 

Beşiktaş'tan Al-Sadd takımına transfer olan Romain Saiss, takımdan ayrılma sebebinin Şenol Güneş olduğunu açıkladı. Beşiktaş ile yollarını ayırarak, 2.5 milyon euro bonservis bedeliyle Katar'ın Al Sadd takımına imza atan Romain Saiss, transferinin resmileşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

 

Foot Mercato'ya konuşan Saiss, siyah beyazlı takımdan ayrılık nedeninin sorulması üzerine şunları söyledi:

 

"Aylarca konuşmadım, sezon sonuna kadar hep takıma ve kendime odaklandım. Sanırım konuşmak için doğru zaman değildi. Beşiktaş'tan ayrılma kararı almamın kulüple, taraftarla ya da takım arkadaşlarımla hiçbir ilgisi yok. Tek sorun teknik direktörde (Şenol Güneş). O geldiğinden beri, böyle bir insana güvenemeyeceğim için kendi kendime gitmem gerektiğini söylememe neden olan birikmiş şeyler oldu.”

 

Faslı stoperin Şenol Güneş ile aralarında yaşananların detaylarının sorulması sonrasında ise "Her şey Dünya Kupası'nda başladı. Oradaki şeyler (Sakat sakat oynaması) için beni suçladı. Yaptığım şeye katılmıyorsan sorun değil. Ama kendini iyi göstermek için basının karşısında farklı, özel olarak benle konuşurken farklı konuşamazsın. Benle özel olarak konuşurken iyi iş çıkardığımı ve benzer durumda olsa kendisinin de aynı şekilde davranacağını söyledi" ifadelerini kullandı.

 

'BANA 'BENİM EN İYİ OYUNCUMSUN' DİYEREK BENİ YEDEK KULÜBESİNE YOLLADI’

 

Ara transfer döneminde İngiltere'den bir teklif aldığını ve Beşiktaş'tan ayrılmak istediğini söyleyen Saiss, "Teknik direktöre İngiltere'ye dönmek istediğimi çünkü orada bir geçmişim olduğunu söyledim. Bana transfer döneminin sonuna geldiğimizi ve yerine oyuncu bulmamızın zor olduğunu belirtti. Teklifi geri çevirdiler. Ancak transfer döneminin sonunda, kulüp benim pozisyonum için solak bir stoper aldı ve hoca beni yedek kulübesine gönderdi. Bir takım arkadaşımın sakatlığı olmadan bir daha forma giyemeyeceğimi çok iyi biliyordum ve bir sezonu daha böyle riske atmak istemedim. Bana açıkça 'Sen benim en iyi stoperimsin, hatta en iyi oyuncumsun' dedi. Ben de ona 'O zaman yedek kulübesinde olduğumu bana nasıl açıklarsın?' diye sordum. Bir sorun varsa, bana söylemek zorundaydı." dedi.

 

ŞENOL GÜNEŞ 'HERKESE ZARARI OLDU' DEMİŞTİ

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçtiğimiz aralık ayında yaptığı açıklamada, Romain Saiss'in Dünya Kupası maçlarında sakat sakat oynamasını eleştirmiş ve şunları söylemişti:

 

"Saiss ile ilgili bize bilgi gelmedi. Birinci derece yırtıktı ama üstüne gidersen bu ikinci, üçüncü dereceye çıkar. Onun için dün oynadı çıktı. Sakatlıkta oyuncuyu sahaya koyduğunuz zaman hem randımanı düşüp hem sakatlığı büyüyorsa bu çok kötü bir karardır. Sezon sonu olur iyileşme durumu olur onu anlarım ama hem takıma katkısı olmadı hem kendine hem bize. Herkese zararı olduğu görünüyor. Raporu alınca buna bakacağız."