Saçlarımızı Isıdan ve Nemden Nasıl Koruyabiliriz?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saçları koruyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saçlarını koruması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu uygulamada saçlarımızı nasıl korumalıyız? İşte cevabı haberimizde...

 

1- Biberiye yağı saç köklerini uyarır ve saçı kökten güçlendirirken saç büyümesini teşvik eder. Spf ise, UV ışınlarına karşı koruma sağlar. Bu ikiliyi bir araya getirerek saçlarınıza bakım yapabilir, onları güneşten koruyabilirsiniz.


2- Saç telleri güneşten zarar gördüğünde matlaşma, kırılma, kabarma gibi durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu noktada kahramanınız kesinlikle aloe vera ve saçın nem ihtiyacını fazlasıyla karşılayan argan yağıdır.


3- Deniz tuzu saçtaki yağı ve nemi doğal olarak çektiği için yağlı saçlar için uygundur. Fakat zaten saçlarınız kuru bir yapıdaysa Hindistan cevizi yağı ile saçlarınızın nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

 

4- Uv ışınlarını saçların donuk bir görünümde olmasına neden olurken limonda bulunan sitrik asit güneşte ısınır, pigmenti çıkarmak ve doğal görünümlü altın vurgular sağlamak için saç rengini açar. Sadece limonun içinde bulunan asit nedeniyle bu karışımın çok fazla kullanılmaması önerilir. Sık kullanım saçlarınızı kırabilir ve matlaştırabilir.

 

5- Hindistan cevizi sütünün yüksek yağ içeriği, proteinleri ve E vitamini, saçı kökten uca besleyerek, incelmiş saçları, bölünmüş uçları ve kuru, hasarlı saçları onarmaya yardımcı olur. Aynı zamanda saçlarınızı korumaya yardımcı olur.



Etiketler: