Simpsonlar'ın Metaverse Tahmini Sosyal Medyada Olay Oldu! Öngörü Mü? Hırsızlık Mı?

Son dönemde yaptıkları tahminlerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü kült çizgi film Simpsonlar, Facebook'un yeni girişimi Metaverse ile ilgili yaptığı tahmin sosyal medyada gündem olurken bunun bir öngörü mü yoksa hırsızlık mı olduğu merak edildi. 

 

Son dönemde yaptıkları tahminlerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü kült çizgi film Simpsonlar, Facebook'un yeni girişimi Metaverse ile ilgili yaptığı tahmin sosyal medyada gündem olurken bunun bir öngörü mü yoksa hırsızlık mı olduğu merak edildi. Son dönemde yayınlanan bölümleriyle dünyayı kasıp kavuran felaketlerle ilgili ürkütücü tahminlerde bulunan ve genelde doğru çıkan ünlü kült çizgi film Simpsonlar, Facebook'un yeni girişimi Metaverse ile ilgili yaptığı tahmin sosyal medyada gündem olurken bunun bir öngörü mü yoksa hırsızlık mı olduğu merak edildi.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 1

 

Gelecekte yaşanacakları tahmin etmesiyle sık sık gündeme gelen Simpsonlar dizisi, koronavirüs salgınını da tahmin etmesiyle tüm dünyanın ağzını açık bırakmıştı. ABD'de Trump taraftarlarının Kongre binasını basmasını bile öngören 30 yıllık dizinin yine akıllara durgunluk verecek bir öngörüsü daha olduğu ortaya çıktı.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 2

 

Simpsonlar'ın hayranlarının bildiği gibi, çizgi dizinin Donald Trump'ın başkanlığından Covid pandemisine, 11 Eylül trajedisinden ABD'deki Kongre baskınına kadar geleceği tahmin etme konusunda esrarengiz bir yeteneği var. Dünyaca ünlü kült çizgi dizi Simpsonlar, tutan tahmin ve öngörüleriyle dünyayı sarsmaya devam ediyor.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 3

 

Hayranları, efsane çizgi dizi The Simpsons'ın geleceği tahmin ettiği zamanları tespit etmeye son derece hevesli, ancak yapımcılar bu iddiaları küçümsemekle yetiniyor. İşte bugüne dek pek çok kehaneti doğru çıkan çizgi dizinin 2022 yılı için tahminleri.

 

Sanal gerçek yemekler!

 

Simpsonlar, Homer ve Marge'ın sanal gerçeklik gözlükleri ve besleme tüplerinin yardımıyla bir miktar "sanal şekerleme" ile kendilerini şımarttıkları 2030 yılına, geleceğe seyahat etmeyi başarmışlardı. Cornell Üniversitesi'ndeki gıda bilimcileri, rahatlatıcı bir sanal gerçeklik ortamında tüketilen peynirin daha lezzetli olduğunu keşfetti. Royal Caribbean ise, misafirlerine yolculuklarında Sanal Gerçeklik yemek deneyimi yaşatmak için teknoloji geliştirmeye çalışıyor.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 4

 

Mars’ı kolonileştirmek!

 

Mars'a gitme hayalleri kuran Lisa, annesi Marge'ın hoşnutsuzluğuna rağmen Kızıl Gezegen'e tek yönlü bir gezi için kaydoluyor. Bu da tüm ailenin aynı anda 2026 yılında gerçekleşmesi gereken geziye kaydolmasına neden oluyor. Elon Musk ve SpaceX'teki ekibi, 2022'de Mars'a giden kargo gemileri geliştirmeye çalışıyor.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 5

 

Ivanka Trump’un başkan adaylığı!

 

Simpsonlar, Donald Trump'ın kızı Ivanka'nın, babasının göreve başlamasından önce veya sonra Başkanlığa aday olduğunu sık sık işaret etti. Gerçek hayatta ise, Ivanka Trump, Başkan olmak için gerekli şartları barındırıyor ve aday olması şaşırtıcı değil.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 6

 

Dünyayı ele geçiren robotlar!

 

Simpson ailesi, her araçta robotların bulunduğu bir eğlence parkını ziyaret etti. En sonunda robotlar kontrolü kaybetti ve çevrelerindeki çoğu insanı öldürdü. Halk arasında “Yapay Zekanın babası” olarak bilinen Jürgen Schmidhuber, robotların birkaç on yıl içinde dünyayı kolaylıkla ele geçirebileceğini tahmin ediyor.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 7

 

Metaverse’ü tahmin etti!

 

Şimdi ise izleyiciler, daha da şaşkınlık verici bir şeyin öngörüldüğüne ikna oldu: Metaverse. Metaverse tam olarak nedir? İnsanların sanal gerçeklik kulaklıkları, artırılmış gerçeklik gözlükleri, akıllı telefon uygulamaları veya diğer cihazları kullanarak buluşabileceği, çalışabileceği ve oynayabileceği sonsuz, birbirine bağlı sanal topluluklardan oluşan bir dünya.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 8

 

Proje, geçen yıl Mark Zuckerberg ve şimdi Meta olarak bilinen Facebook tarafından yürütülmeye başlandı. Ve şimdi, Simpsonlar'ın 10 yıldan fazla bir süre önce bunu öngördüğü söyleniyor - en azından bazı hayranlara göre. İlk olarak 2011'de yayınlanan 23. Sezon Bölümü Holidays of Future Passed, Lisa Simpsons'ın 'ultra net' içine girdiğini görüyor.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 9

 

İnsanların, sanal gerçeklik dünyasına oldukça benzeyen sahnelerde, sürükleyici bir çevrimiçi dünyada etkileşime girdiği anlatılıyor. Metaverse'in her detayını tahmin ettiğini söylemek zor olsa da, geçen yıl Mark Zuckerberg tarafından ipuçlarının verildiği dünyadan farklı değil. Bir sosyal medya kullanıcısının "Simpsonlar, 2011'de Metaverse'i tahmin etti" yazısıyla başlayan tartışmaların ardından, internette insanların oldukça ikna olmuş görünüyorlar.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 10

 

Bir kullanıcı şu soruyu sordu: "Simpsonlar Metaverse'i tahmin mi etti yoksa Mark Zuckerberg bu fikri Simpsonlar'dan mı çaldı?"

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 11

 

Bu olay, dizinin gerçeğe ürkütücü şekilde yakın tahminlerde bulunduğu ilk kez durum değil, son olacağa da benzemiyor. Simpsonlar yazarı, dizinin son 32 yılda gezegendeki en büyük olaylardan bazılarını tahmin etme konusunda biraz psişik yeteneğe sahip olduğunu söyledi.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 12

 

Efsane dizinin, Donald Trump'ın başkanlığından üç gözlü bir mutant balığın keşfine ve hatta Londra'daki gökdelen The Shard'ın dikilmesine kadar dünyanın dört bir yanından pek çok büyük olayı öngördüğü biliniyor.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 13

 

1989'dan beri yayında olan ve 2007 yılında da sinema filmi olarak izleyicilerinin karşısına çıkan Simpsons, gezegeni kasıp kavuran koronavirüs salgını da dahil olmak üzere bir dizi ürkütücü tahmin yaptı.

 

simpsonlar in metaverse tahmini sosyal medyada gundem oldu 15