Suudi Arabistan'da Sıradışı Bir Otelin Çatısına 450 Metrelik Yüzme Havuzu İnşa Edilecek!

Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın hayal ötesi projesi olan ve çölde, ama denize yakın bir bölgede sıfırdan devasa bir kent yaratmayı öngören “Neom” planı hızla ilerliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Neom” kapsamında hemen her hafta yeni bir çılgın proje açıklanıyor. Sonuncusu: “Treyam” adı verilen ve bir otel barındırması öngörülen 450 metre uzunluğundaki köprü.

 

“Neom” başlangıçta 10 bölge olarak olarak planlandı. Daha sonra artırılarak 13’e kadar çıkarıldı. Ama anlaşılan o kadarla da kalmayacak. Çünkü 13 bölgenin 10 kilometre kadar dışında bir yerde yeni bir inşaat başlıyor.

 

suudi arabistan da siradisi bir otelin catisina 450 metrelik yuzme havuzu insa edilecek

 

Geçen hafta açıklanan “Treyam” bölgesi projesi, 250 odalı bir otel ve çatısında taşırmalı bir yüzme havuzu içerek 450 metre yüksekliğindeki bir köprü inşaatını öngörüyor. Dünyanın en ünlü mimarlık bürolarından “Mark Foster Gage Architects” tarafından hazırlanan bu proje, konuklara harika bir çevre manzarası sunma fikrinden yola çıktı. Mimar Mark Foster Gage, “Doğanın üstünde mimari ile doğal çevrenin nasıl uyum sağlayabileceğini amaçlayan çok lüks bir otel yükselecek” dedi.

 

Otelin 250 odasının da tabanları ve tavanları cam olacak, böylece müşteriler doğadan mümkün olduğu kadar çok yararlanacak. Mimarın ifadesiyle, “Yere baktıklarında denizi, göğü baktıklarında ise yıldızları görebilecekler.”