Tayland Havalimanında Yapılan Aramada Valizde Kızıl Panda Bulundu!

Tayland gümrük görevlileri Bangkok’tan Bombay’a uçmaya hazırlanan bir grup Hintli yolcunun valizlerinde yaptıkları aramada 87 vahşi hayvan buldu. Hayvanlar kaçak ticaret konusu yapılacaktı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bir kızıl panda, 21 yılan, 29 kara boğazlı kertenkele, aralarında papağanların da bulunduğu 15 kuş… Toplam 87 hayvan. Tayland gümrük görevlilerinin yayınladığı fotoğraflarda Himalayalar’da ve Çin’in güney batısında yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan bir kızıl panda görülüyor.

 

Şüpheliler 10 yıla kadar hapis veya hayvanların değerinin 4 katı para cezasıyla yargılanacak. Tayland, dünyada vahşi hayvan kaçakçılığının en önemli merkezlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle Vietnam ve Çin’e kaçırılan vahşi hayvanlar geleneksel tıpta ilaç olarak kullanılıyor. Bununla birlikte son yıllarda Hindistan da vahşi hayvan talebinde öne çıkmaya başladı.

 

Şubat ayı sonunda yine Bangkok’ta Ulan Bator’a gitmeye hazırlanan bir Moğol vatandaşının valizlerinde Komodo kertenkeleleri dahil onlarca yılan ve çok sayıda kaplumbağa ele geçirilmişti.