Yüz Kırışıklığına Neden Olur? Nasıl Giderilir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınlarda yüz kırışıklığı olur. Genellikle herkesin ilgilendiği yüz kırışıklığı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu konu nedir? Nasıl giderilir? İşte cevabı haberimizde...

 

Yüz kırışıklığı cilt yaşlanmasının doğal bir yansımasıdır. Kırışıklıklar en çok yüz, eller, boyun ve kollar gibi güneşe maruz kalan bölgelerde belirgindir. Özellikle açık tenli insanlarda oluşan kırışıklıkların ana nedeni, güneşe maruz kalmaktır. Hava kirliliği ve sigara da cilt kırışıklıklarına neden olabilir.

 

Yüz kırışıklığı neden olur?

 

Azalan doğal yağ üretimi ciltte kuruluğa yol açar ve bu da cildin daha kırışık görünmesini sağlar. İlerleyen yaşla birlikte cildin daha derin katmanlarındaki yağlar azalır. Bu da gevşek, sarkık bir cilde ve çizgiler ile çatlakların çok daha belirgin görünmesine neden olur.

 

Yüz kırışıkları nasıl giderilir?

 

Kırışıklıkların azalması için yapmanız gereken ilk iş cildinizi düzenli olarak nemlendirmektir. Bu noktada Hyaluronik asit içeren ürünler kullanarak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Günlük cilt bakımınızı düzenli olarak uygulamaya özen gösterin. Aynı zamanda haftalık bakım maskelerinizi ihmal etmeyin.

 

Yüz kırışıklarına ne iyi gelir?

 

En iyi verilebilecek cevap nemlendiricidir. Yüz nemlendiricisi su bazlı olduğundan dolayı gün içerisinde cildin nefes almasını sağlar. Nemlendiricilerin içerisindeki faydalı yağlar da bunu destekler. Güneş kremi ve nemlendirici bu anlamda harika bir kombindir.



Etiketler: